Jelentkezem

Örülünk, hogy elszántad magad a nyelvvizsgára! Az alábbiakban megtalálod a vizsgára történő jelentkezés feltételeit és módját.

A vizsgákra bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét, függetlenül attól, hogy hol tanul vagy tanult angolul/németül. A jelentkezés az online jelentkezési űrlap illetve a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével történik.

1. lépés: Tájékozódj a jelentkezés feltételeiről!

Jelentkezni komplex, külön szóbeli és külön írásbeli vizsgára is lehet (illetve azokat külön ismételni). Fontos, hogy a jelentkezés előtt olvasd el a Vizsgaszabályzatot és a jelentkezéssel kapcsolatos Tudnivalókat. A vizsga részletes időbeosztását a Vizsga menete oldalon tudod megtekinteni.

Vizsgára jelentkezésedet online vagy papír alapon is intézheted. 

2. lépés: Jelentkezz online vagy töltsd ki a jelentkezési lapot!

Honlapunkon közvetlenül jelentkezhetsz a következő online űrlap kitöltésével. Az űrlap elküldése után az általad választott vizsgahely e-mailen értesít a vizsgadíj befizetésének módjáról.

Megjegyzés: A honlapon - például letöltés céljából - történő regisztrálás független a nyelvvizsgára való online jelentkezéstől.

Emellett természetesen jelentkezhetsz papíralapú jelentkezési lappal is, amely beszerezhető:

  • az Euroexam Vizsgaközpont recepcióján (1012 Budapest, Tábor u. 5.)
  • az Euroexam vizsgapartnereknél
  • Letöltheted a honlapunkról
    • xls formátumban
    • pdf formátumban

A kitöltött jelentkezési lapot személyesen, e-mailen, postán vagy faxon tudod eljuttatni a Vizsgaközpontba vagy a kiválasztott vizsgahelyre. (Ha megnyitás helyett el akarod menteni a jelentkezési lapot, kattints jobb gombbal, és a menüből válaszd ki a mentést).

Kedvezmények

Az egyedi elbírálás alá eső vizsgázóinknak (pl: diszlexiás, diszgráfiás, látássérült, hallássérült stb.) abban az esetben tudunk kedvezőbb feltételeket biztosítani, amennyiben már a jelentkezésnél jelzik erre való igényüket. A kedvezményekről itt tájékozódhatsz.

3. lépés: Fizesd be a vizsgadíjat!

Fizetési feltételek

A vizsgadíj készpénzben vagy banki átutalással egyenlíthető ki. A vizsgadíj befizetési határideje megegyezik a jelentkezés határidejével.

Készpénzes befizetés

A díjat - ügyfélfogadási időben - befizetheted személyesen a vizsgahelyen, ahova jelentkeztél. Az átutalásos befizetéshez szükséges adatokat a jelentkezési lapod beérkezését követően az adott vizsgahely adja meg.

Banki átutalás

Átutalással is kiegyenlítheted a vizsgadíjat - az ehhez szükséges bankszámlaszámot a vizsgahely fogja elküldeni számodra. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba feltétlenül írd be a vizsgatípust, amire jelentkeztél, a neved és a lakcímed. Fontos tudnivaló, hogy számlát csak a bankszámla-tulajdonos nevére tudunk kiállítani.

Áfás számla igénylése

A nyelvvizsgadíj visszaigénylés miatt fontos, hogy legyen olyan számlád, melyen szerepel a neved! 

Készpénzes befizetés esetén kérj saját nevedre számlát! Fontos, hogy csak a befizetéskor tudunk számlát kiadni, utólag nem áll módunkban.

Banki átutalás esetén áfás számla igényedet és pontos adataidat (név, cím) a közlemény rovatban kell feltüntetni, ennek elmulasztása esetén számlát nem áll módunkban kiállítani. Mivel átutalás esetén a vevő csak a számlatulajdonos lehet, ha pl. szüleid számlájáról utaltátok a vizsgadíjat, a számla az ő nevükre fog szólni, a Te adataid a számla megjegyzés rovatába kerülnek. A vizsgadíj visszaigénylés szempontjából ez így is teljesen OK.

Miután jelentkeztél és befizettél

A vizsgabeosztásodról az online fiókodban vagy itt tájékozódhatsz.