Jelentkezem

Örülünk, hogy elszántad magad a nyelvvizsgára! Az alábbiakban megtalálod a vizsgára történő jelentkezés feltételeit és módját.

A vizsgákra bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét, függetlenül attól, hogy hol tanul vagy tanult angolul/németül. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével történik.

 

1. lépés: Tájékozódj a jelentkezés feltételeiről!

Jelentkezni komplex, külön szóbeli és külön írásbeli vizsgára is lehet (illetve azokat külön ismételni). Fontos, hogy a jelentkezés előtt olvasd el a Vizsgaszabályzatot és a jelentkezéssel kapcsolatos Tudnivalókat. A vizsga részletes időbeosztását a Vizsga menete oldalon tudod megtekinteni.

 

2. lépés: Töltsd ki a jelentkezési lapot!

Honlapunkon közvetlenül jelentkezhetsz a következő online űrlap kitöltésével. Az űrlap elküldése után az általad választott vizsgahely e-mailen értesít a vizsgadíj befizetésének módjáról.

Megjegyzés: A honlapon - például letöltés céljából - történő regisztrálás független a nyelvvizsgára való online jelentkezéstől.

Emellett természetesen jelentkezhetsz papíralapú jelentkezési lappal is, amely beszerezhető:

  • az Euro Nyelvvizsga Központ recepcióján (1012 Budapest, Tábor u. 5.)
  • az Euroexam vizsgapartnereknél
  • Letöltheted a honlapunkról
    • xls formátumban
    • pdf formátumban

A kitöltött jelentkezési lapot személyesen, e-mailen, postán vagy faxon tudod eljuttatni a Vizsgaközpontba vagy a kiválasztott vizsgahelyre. (Ha megnyitás helyett el akarod menteni a jelentkezési lapot, kattints jobb gombbal, és a menüből válaszd ki a mentést).

Kedvezmények

Az egyedi elbírálás alá eső vizsgázóinknak (pl: diszlexiás, diszgráfiás, látássérült, hallássérült stb.) abban az esetben tudunk kedvezőbb feltételeket biztosítani, amennyiben már a jelentkezésnél jelzik erre való igényüket. A kedvezményekről itt tájékozódhatsz.

 

3. lépés: Fizesd be a vizsgadíjat!

Fizetési feltételek

A vizsgadíj készpénzben, (rózsaszín) postai csekken vagy banki átutalással egyenlíthető ki. A vizsgadíj befizetési határideje megegyezik a jelentkezés határidejével.

Készpénzes befizetés

A díjat - ügyfélfogadási időben - befizetheted személyesen a vizsgahelyen, ahova jelentkeztél. Az átutalásos illetve csekkes befizetéshez szükséges adatokat a jelentkezési lapod beérkezését követően az adott vizsgahely adja meg.

Postai csekkes befizetés

Ebben az esetben a csekket arra a vizsgahelyre küldd, ahova jelentkeztél. Kérjük, a csekkre a következő információkat feltétlenül írd rá: a vizsgatípust, amire jelentkeztél (pl. angol B2), a neved és a lakcímed.

Banki átutalás

Átutalással is kiegyenlítheted a vizsgadíjat - az ehhez szükséges bankszámlaszámot a vizsgahely fogja elküldeni számodra. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba feltétlenül írd be a vizsgatípust, amire jelentkeztél, a neved és a lakcímed. Fontos tudnivaló, hogy számlát csak a bankszámla-tulajdonos nevére tudunk kiállítani.

 

Áfás számla igénylése

A nyelvvizsgadíj visszaigénylés miatt fontos, hogy legyen olyan számlád, melyen szerepel a neved! 

Készpénzes befizetés esetén kérj saját nevedre számlát! Fontos, hogy csak a befizetéskor tudunk számlát kiadni, utólag nem áll módunkban.

Postai befizetés esetén áfás számla igényedet és pontos adataidat (név, cím) az utalvány "Közlemények" rovatában kell feltüntetned, ennek hiányában nem tudunk számlát kiadni.

Banki átutalás esetén áfás számla igényedet és pontos adataidat (név, cím) a közlemény rovatban kell feltüntetni, ennek elmulasztása esetén számlát nem áll módunkban kiállítani. Mivel átutalás esetén a vevő csak a számlatulajdonos lehet, ha pl. szüleid számlájáról utaltátok a vizsgadíjat, a számla az ő nevükre fog szólni, a Te adataid a számla megjegyzés rovatába kerülnek. A vizsgadíj visszaigénylés szempontjából ez így is teljesen OK.

 

Miután jelentkeztél és befizettél

A vizsgabeosztásodról az online fiókodban vagy itt tájékozódhatsz.