Készülj 6 lépésben a nyelvvizsgára!

Mi a sikeres nyelvvizsga titka?

El sem hinnétek milyen apróságokon múlik. Mire jó például napi tíz perc Facebook szünet? Hogyan kell kezelni a vizsgastresszt? Azt tudtátok, mennyi szakértő kezek által összeállított ingyenes segítség áll rendelkezésetekre, csak itt, a mi honlapunkon? Ezeket a felkészülési anyagokat gyúrtuk itt össze nektek egy tuti biztos 6 lépéses edzéstervvé, ami valójában egy 6-8 hetes intenzív, önálló felkészülésre építő tréning program. Kövesd az álmaid, kövesd lépéseinket!

1. Építs biztos alapokra egy letölhető próbateszttel!

Először végy egy nagy levegőt, és kapkodás helyett kezdd az alapoknál. Ismerkedj meg a vizsgafeladatokkal egy letölthető vizsgateszttel! Első lépésként így tudod megismerni a vizsgafeladatokat, az időkereteket (tartsd is be ezeket a gyakorlásnál, és természetesen az elvárásokat is. Nem kell feltétlenül egy leülésben egy teljes vizsgát végigcsinálnod, de egy vizsgarész (pl. Reading / Leseverstehen) összes feladatát mindenképpen.

2. Tíz perc Facebook szünet = Tíz perc gyakorlás a heti gyakorlófeladatokkal

Csinálj meg minden nap egy "tízperces" heti gyakorlófeladatot! Sokszor keveset - ez alapvetően fontos a felkészülésben. Ha minden nap csak 10-15 percet szánsz a neten való szörfözgetésből ellopva Heti gyakorlófeladatainkra, magad is meglepődsz majd, mennyit fogsz fejlődni. Ezekből már 6-8 héttel a vizsgaidőpont előtt szemezgethetsz, és az eredményedet pedig azonnal megtudod. 

3. Fejleszd ki saját szupererőd, extra képességeid, extra online feladatainkkal!

Repülni nem tudunk megtanítani, de azt megmutathatjuk, hogyan szárnyalhatsz a vizsgán. Csináld végig Extra online gyakorló feladataink 10 feladatsorát, melyek nem csak érdekes témákat tartalmaznak, de minden nyelvi készségedet is fejlesztik. Felkészültebb és magabiztosabb leszel tőle. Ez pedig egy fontos szupererő, mámint amikor egy nyelvvizsgáról beszélünk. 

4. Hallgass az "öregebbre"! Tudd meg, mi van leendő vizsgáztatóid fejében!

Sokszor hallod, mégsem hiszel benne? Pedig fontos hallgatni rájuk, főleg, ha az az "öregebb" egy rutinos vizsgáztató. Böngészd át tanulási és vizsgatippjeinket, amelyekkel koncentráltan készülhetsz az írásbeli, a szóbeli és a hallásértés vizsgarészekre, illetve a nyomtatott szótár használatára vizsgahelyzetben. Ha ezekkel megvagy, derítsd ki azt is, melyek az értékelés szempontjai

5. Kapcsolj kakaóra az Expressz online tanfolyammal!

5 héttel a választott vizsgaidőpont előtt vágj bele az ingyenes Expressz online tanfolyamba! Így a nyelvvizsga mind a 4 részére célzottan felkészülhetsz - igen, még a szóbelire is! Beküldött szövegeidet vizsgáztatóink kiértékelve és jó tanácsokkal küldik vissza. Íme itt az Euro Expressz. A tanulással eltöltött órákhoz pedig valóban hasznos segítőtárs a minél nagyobb kakaótartalmú csokoládé.

6. Kezeld a stresszt! Ha elfáradtál, BLOGOLJ, vagyis tanulj blogolva!

Ki gondolta volna, hogy így is lehet tanulni! Pedig nálunk lehet. Olvasd el blog bejegyzéseinket, amelyeket tanáraink játékos feladatokkal és izgalmas aktualitásokkal fűszereznek! Ráadásul megtudhatod, hogy melyek kedvenc külföldi nyelvgyakorló oldalaink, amelyeket előszeretettel ajánlunk böngészésre. 

Élvezetes és sikeres felkészülést kívánunk!