Készülj 8 lépésben a nyelvvizsgára!

Használd egyedülálló ingyenes vizsgafelkészítő edzésprogramunkat!

6-8 hét alatt formába hozhatod magad a nyelvvizsgára önálló felkészülési programunkkal, melyet ingyenes anyagainkból gyúrtunk össze.

Alább néhány praktikus tanácsot olvashatsz a program egyes részeivel kapcsolatban.
A részfeledatokból összeállított, hetekre lebontott edzésterveket pedig >> itt << találod.

 


 

1. Építs biztos alapokra egy letölhető próbavizsgával!

Mérd fel felkészültséged szintjét, ismerkedj meg a vizsgafeladatokkal egy letölthető vizsgateszt segítségével! Reális képet akkor kapsz arról, hol tartasz, ha minden feladatnál betartod az időkereteket. Nem kell feltétlenül egy leülésben egy teljes vizsgát végigcsinálnod, de egy vizsgarész (pl. Reading / Leseverstehen) összes feladatát mindenképpen.

2. Több mint vizsgafeladatok: igazi felkészítés tankönyveinkkel

Már képben vagy, ismered a feladattípusokat, van 6-8 heted a vizsgáig. Ideje, belekezdeni az intenzív felkészülésbe. Vizsgafeladatok, vizsgatippek, nyelvi minták, készségfejlesztő gyakorlatok, ezt mind megtalálod az angol Eurocity B2 és C1, vagy a Euroexpress B2 könyvekben. Tanári segítséggel vagy önállóan is hatékonyan használhatod tankönyveinket.

3. Tíz perc Facebook szünet = Tíz perc gyakorlás a heti gyakorlófeladatokkal.

A rendszeresség a sikeres felkészülés alapja. Pár naponta 15 perccel kevesebb csetelés és ennyivel több idő Heti gyakorlófeladatainkra. Meg fogsz lepődni, mennyit fejlődik a nyelvtudásod. Ráadásul kapásból ellenőrizheted magad. Ezekből már 6-8 héttel a vizsgaidőpont előtt szemezgethetsz, később pedig felpörgetheted a gyakoriságot! 

4. Fejleszd ki saját szupererőd, extra képességeid, extra online feladatainkkal!

Besegítünk, hogy szárnyalhass a vizsgán. A Eurocity B2 vagy C1 tankönyv kiegészítéseként, végigcsinálhatod Extra online gyakorló feladataink 10 komplex feladatsorát. Az izgi témákon keresztül minden nyelvi készségedet is fejlesztik. Ne feledd, egy 100%-ban a kommunikációs készségeket mérő vizsgára készülsz. Márpedig az extra online feladatok felkészültebbé, magabiztosabbá tesznek, megdobják esetleg gyengébb készségeidet vagy még hatékonyabbá teszik az erősségeidet.

 5. Hallgass az "öregebbre"! Tudd meg, mi van leendő vizsgáztatóid fejében!

Sokszor hallod, mégsem hiszel benne? Pedig fontos hallgatni rájuk, főleg, ha az "öregebb" egy rutinos vizsgáztató. Böngészd tanulási és vizsgatippjeinket, melyekkel koncentráltan készülhetsz az íráskészség, a beszédkészség és a hallásértés vizsgarészekre és a nyomtatott szótár használatára vizsgahelyzetben. Majd derítsd ki, milyen értékelés szempontokkal dolgozunk! 

6. Kapcsolj kakaóra az elearning tanfolyammal!

4-5 héttel választott vizsgaidőpontod előtt vágj bele a teljesen megújult angol B2-es vagy C1-es, valamint német B2-es ingyenes elearning tanfolyamba! A vizsga mind a 4 részére célzottan készülhetsz - igen, az íráskészség és beszédkészség részekre is! Beküldött szövegeidet vizsgáztatóink kiértékelve, jó tanácsokkal küldik vissza. Íme az Euro elearning. A tanulással eltöltött órákhoz pedig valóban hasznos segítőtárs a magas kakaótartalmú csokoládé vagy forró csoki.

7. Gyakorlat teszi a... sikeres nyelvvizsgát

Úgy érzed, a leghatékonyabb a felkészülés, ha minden feladattípust, teljes vizsgát sokszor végigcsinálhatsz? Nos, az igazi vizsgarutin megszerzéséhez a vizsgát megelőző utolsó hetekben - okos időbeosztással, a feltöltődésre is gondolva - az angol "békettőre" készülve 3 teljes vizsgát találtok a Practice Test Book B2, és további 5-öt az EURO ANGOL tesztkönyvekben, a C1-re gyúrók pedig saját Practice Test Book-jukban. A németesek is 3-3 teljes próbvizsgát tartalmazó tesztkönyvvel gyúrhatnak a vizsgájukra.

8. Kezeld a stresszt! Ha elfáradtál, BLOGOLJ, vagyis készülj blogolva!

Ki gondolta volna, hogy így is lehet tanulni! Pedig nálunk lehet. Olvasd el blog bejegyzéseinket, amelyeket tanáraink játékos feladatokkal és izgalmas aktualitásokkal fűszereznek! Ráadásul megismerheted kedvenc külföldi nyelvgyakorló oldalainkat, amiket előszeretettel ajánlunk böngészésre. 

Kövesd az álmaid, kövesd lépéseinket!