Külföldi egyetemre készülsz? Most brit egyetemista lehetsz 3 napon át!

Térképezd fel a legjobb skót egyetemeket, mielőtt döntesz

2019. április 15-17. között egyetemlátogatás a go2uni programmal - ismerd meg testközelből Edinburgh és Glasgow egyetemeit!
Nézd meg, milyen fantasztikus program vár rád, és ha nem akarsz lemaradni, még most jelentkezz

Edinburgh és Glasgow kettő a legrangosabb brit egyetemek közül. Két dolog biztos közös bennük: mindkettő Skóciában van és mindkét helyen vannak beépített embereink. A go2uni program skóciai egyetemlátogatásán te is megnézheted, milyen az egyetemi élet testközelből és találkozhatsz azokkal a magyar diákokkal, akik már a zajos Student Village részét képezik. A tavalyi egyetemi túra élményeiről ITT olvashatsz. 

Mi mindent csinálunk majd kint?

 A Glasgow Egyetem képviselője egy előadásban ismerteti a felvételi eljárást és a diplomáig vezető utat, idegenvezetőink pedig ott tanuló diákok lesznek, így alaposan kikérdezhetitek őket időbeosztásukról, a beilleszkedés kezdeti élményeiről vagy bámiről, ami számotokra érdekes és megnézzük a diákok szállásait is a Student Village-ben. Miután a campuson megnézünk mindent, amit lehet egy hivatalos egyetemi túrán, eszünk egy nagyot Glasgow híres fish and chips éttermében, a The Chippy Doon The Lane-ben. Edinburgh-ben is alaposan körbejárjuk az egyetemet, beszélgetünk ott tanuló magyar diákokkal, és nem utolsósorban vezetett túrán a skót Parlamentet is feltérképezhetjük. 

Miért hasznos ez neked? Elmondják az előző utazás résztvevői:

„Két okból kifolyólag jelentkeztem a kirándulásra: először is látni szerettem volna Glasgow és Edinburgh városát. Másodszor, jövőre szeretném külföldön folytatni a tanulmányaimat és ezt a lehetőséget megragadva tapasztalatokat gyűjtöttem. Persze számtalan órát el lehet tölteni különböző fórumok oldalait bogarászva (amit én is megtettem), de elhihetitek, sokkal jobb az az élmény, amit  személyesen a saját bőrödön tapasztalhatsz meg. Ez a kirándulás pedig bőven nyújt ilyeneket.” - Ferenc

„A skót felsőoktatási rendszert megismerve új lehetőségek nyíltak előttem. Végre elkezdett reálisan körvonalazódni a fejemben, miként is képzelem el a továbbtanulást.” - János

„Nagyon jó ötletnek tartottam, hogy diákoktól nyerhettünk betekintést az egyetemi életbe, mert így sok gyakorlatiasabb kérdésünkre is őszinte választ kaptunk. Mindkét egyetem légkörét befogadónak és elfogadónak éreztem, és tetszett, hogy odafigyelnek a diákok komfortérzetére.” - Anna

Felkeltettük az érdeklődésed? Jelentkezz ITT első körben egy ingyenes félórás felvételi- és tanácsadás interjúra, ahol (akár Skype-on is) mindent megtudhatsz az egyetemlátogatásról és többi programunkról!

Kattints a teljes programért 

Április 15.

Ezen a napon a Glasgow-i Egyetemet látogatjuk meg, ahol részt veszünk a hivatalos egyetemtúrán, majd meghallgatunk egy ismertetőt az egyetem képviselőjétől. Délután találkozunk kint tanuló magyar diákokkal, útba ejtjük a Murano utcai Student Village-t, a hallgatók többségének otthonát és benézünk egy diákszállásra.

Vacsora: Glasgow híres fish and chips éttermében, a The Chippy Doon The Lane-ben

Április 16.

Reggeli után utazunk vonattal Edinburgh-be.

Ezen a napon Skócia kulturális életével ismerkedünk meg: a skót Parlament vezetett látogatását tervezzük.

Este az egyetemen tanuló magyar diákokkal találkozunk.

Április 17.

Ezen a napon az Edinburgh Egyetemet látogatjuk meg és az egyetem képviselőivel beszélgetünk. 

Ebéd után indulunk a reptérre. 

Mit tartalmaz a részvételi díj?

  • Reptéri transzferek Glasgow belvárosába és Edinburgh nemzetközi reptérre
  • Mindkét éjszaka szállás reggelivel
  • Félpanziós étkezés (első nap vacsorától harmadik nap reggeliig)
  • Edinburgh Parlament látogatása
  • Mindkét egyetemen a diákokkal való találkozás 
  • Felnőtt kísérő: a go2uni program egyik szakértője 

Részvételi díj (szállással): 72 500 Ft + repülőjegy

Emmát és amerikai barátnőjét  kikérdeztük, miért is szeretnek annyira a Glasgow-i Egyetemre járni.

A Euroexam International go2uni programjának további részleteit itt találod: