Lépésről lépésre a sikeres német vizsgáért

Német nyelvvizsga gyakorló feladatbank

A Lépésről Lépésre feladatbank olyan német nyelvvizsga gyakorló- és vizsgafeladatokat tartalmaz, amelyek remek tréninglehetőséget kínálnak a nyelvvizsgára való felkészülésben és felkészítésben.

Az online gyakorlófeladatok az Euroexam nyelvvizsga feladatai alapján készültek, de szókincsükben, nyelvi anyagukban néhány közkedvelt és gyakran használt német nyelvkönyv megadott fejezetére, témájára vagy szövegére vannak „ráhangolva”.

A B2-es vizsgasor (Modelltest) pedig eddig nem publikált, valós vizsgafeladatokból áll.

A feladatbankot ezért éppúgy ajánljuk az önállóan készülő tanulóknak, mint iskolákban oktató, csoportokkal foglalkozó tanároknak. A PDF-formátumban elérhető felkészítő anyagok letöltése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A közzétett feladatokat az egyes könyvekre, a vizsgasort pedig a Modelltest-re kattintva lehet elérni.

A B1-B2 szinteket felölelő tankönyvek a következők:

(A közzétett feladatokat az egyes könyvekre, a vizsgasort pedig a Modelltest-re kattintva lehet elérni.)

ÚJ!!! Német B1-es szintű gyakorló vizsgafeladatok

A nyelvvizsga felkészítő feladatok fokozatosan vezetnek el a B1 szinttől a B2 szintű nyelvvizsga követelményéig. Használatuk révén lépésről lépésre ismerkedhetsz meg az Euroexam nyelvvizsga feladataival, a készülés folyamatossá válik, nem a vizsga előtti pár hétre és (csak) modelltesztek kitöltésére redukálódik.

A feladatbank teljes anyaga feladattípusok szerint rendszerezve itt is elérhető.

Bővebb információk a gyakorlófeladatokról

Kérdéseiket, észrevételeiket örömmel várjuk a fórumon és/vagy az alábbi email-címen: nemet@euroexam.org