Hol vehetem át a bizonyítványom?

 


A május 4-i ANGOL és NÉMET, valamint a május 11-i ANGOL vizsgák sikeres bizonyítványai a vizsgahelyeken átvehetők.

Célzottan sikeres a vizsga, ha:

  • Komplexre jelentkeztél, és sikeres komplex vizsgát tettél.
  • Írásbelire jelentkeztél és sikeres lett az írásbelid.
  • Szóbelire jelentkeztél és sikeres lett a szóbelid. 

Sikeres vizsga esetén az államilag elismert bizonyítvány a vizsga szervezőjénél vehető át. Az eredménylekérdezési oldalon mindig megtalálható az átvétel helyének pontos címe.

 
Hirdetés

 

Ha a Vizsgaközpontban jelentkeztél, akkor minden a vizsgával kapcsolatos ügyintézés a Vizsgaközpontban zajlik, tehát a bizonyítványt is itt veheted át személyesen (a Tábor u 5. szám alatt) az ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda, péntek: 14:00-18:00, kedd és csütörtök: 9:00-13:00).

A bizonyítványt mindenki annál a vizsgaszervezőnél veheti át, amelynek a neve és címe az eredménylekérdezési oldalon való belépés után a nyelvvizsga fiókjában szerepel.


Az államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok legkorábban az eredményhirdetés után 5 héttel érkeznek meg a Vizsgaközpontba, majd 4-5 nap múlva már minden vizsgahelyen átvehetők személyesen is. Külön értesítést a bizonyítvány megérkezéséről nem küldünk, a honlapon azonban azonnal közzétesszük.

Az elkészült bizonyítványokat átveheted...

...személyesen:

Nyelvvizsga-bizonyítványodat automatikusan továbbítjuk ahhoz az Euroexam nyelvvizsgahelyhez*, amely szervezésében a nyelvvizsgán részt vettél. A vizsgahely ügyfélszolgálatán veheted át bizonyítványod érvényes személyigazolvány, jogosítvány vagy útlevél felmutatásával.

...meghatalmazott útján:

Lehetőséged van meghatalmazni valakit, hogy helyetted átvegye a bizonyítványod. Ehhez két tanú aláírásával hitelesített, szabályos, írásos meghatalmazást kell kitölteni. Ennek birtokában a meghatalmazott személy a meghatalmazás leadásával és saját személyi igazolványa felmutatásával eljárhat helyetted személyes átvétel esetén.

Meghatalmazás letöltése

...postán:

Kérheted a nyelvvizsga-bizonyítvány postázását. Ezt írásos formában kell kérvényezned a nyelvvizsgahelyen*, melynek szervezésében a nyelvvizsgán részt vettél. A bizonyítványt a kérvény megérkezése után postázza a vizsgahely. A postázás díja Téged terhel. A postán megrongálódott vagy elveszett vizsgabizonyítványokért felelősséget nem vállalunk!

*Ez nem minden esetben egyezik meg a vizsga helyszínével!