Már valóság az ingyenes nyelvvizsga!

Összefoglaltuk a nyelvvizsgadíj visszaigénylésének legfontosabb részleteit, hogy neked ne kelljen ezzel vesződni. Ráadásul ha levizsgáztál, az Euroexam honlapján az eredményeid alatt megtalálod a díj visszaigényléséhez szükséges, általunk kezelt adataidat.

Fontos részletek:

  • akkor is jár a visszatérítés, ha már rendelkezel egy alacsonyabb szintű, vagy más nyelvből szerzett vizsgával,
  • a visszaigényléshez olyan számlát kell kérned a nyelvvizsgadíjról, melyen saját neved is szerepel.
  • A visszaigénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságánál (röviden: NYUFIG) kell kérelmezni.

És akkor íme a további lényeges infók röviden:

Mikortól ingyenes a nyelvvizsga?

Na fogalmazzuk is mindjárt át a kérdést: Mikortól fizetik vissza a sikeres nyelvvizsgám díját? Tehát csak a sikeres vizsga ingyenes, az is utólag!

Ha ez megvan akkor a részletek hivatalosan: a 2018. január elseje után letett vizsgákra vonatkozik a kormányrendelet – a dátum a vizsga időpontjára vonatkozik, nem a bizonyítvány kiállítás dátumára.

Én visszakaphatom a nyelvvizsga árát?

Ha még nem vagy 35 éves, és érted ezt a magyar nyelvű cikket, akkor szinte biztosan :) Sőt, ha nem magyar állampolgár vagy, jó eséllyel még akkor is!

A hivatalos megfogalmazás szerint: "35 év alatti magyar állampolgárok (és az Nftv. 39. § (1) bekezdés a)–h) pontjaiban meghatározott nem magyar állampolgárságú személyek)" Utóbbiba tartoznak a szomszédos országokban élő magyarok és még sokan mások. Ha ez érint nézd meg a jogszabályt >>itt !

Milyen nyelvvizsga díját kaphatom vissza?

Röviden: akkreditált, komplex középfok (B2) és felsőfok (C1)
Milyen vizsga után ne kérd: a nem akkredtiált és az alapfokú (B1)

♦ 2018. január elseje után letett magyar akkreditációval rendelkező, B2 és C1 szintű
• komplex általános és szaknyelvi vizsga.
• egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga.
♦ Angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, nemzetiségi nyelvek, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn nyelvből.
♦ Honosított nyelvvizsga honosításának díja.

Mennyi pénzt kapok vissza?

Ha sikeres komplex vizsgát teszel nálunk vagy más vezető nyelvvizsga-központnál, akkor tkp amennyit befizettél a vizsgára. Egész pontosan:

♦ A komplex vizsga díja, de maximum 34 500 forint (adómentes).
♦ Összevonható írásbeli és szóbeli részvizsga esetén a 2018. január 1. után letett részvizsga vagy részvizsgák (amennyiben a két részvizsga között nem telik el több, mint egy év) ára, de maximum 37 250 forint (adómentes) (tehát a 2018. január 1. előtt letett részvizsga díja nem visszaigényelhető).
♦ Külföldön szerzett nyelvvizsga esetén honosításának díja maximum 34 500 forintig (adómentesen).

Hogyan igényelhető vissza a vizsgadíj?

Nyelvvizsga-bizonyítványod megszerzése után egy éved van, hogy visszakérd a vizsgadíjat. Ehhez az Euroexam külön adminisztratív segítséget fog adni.

A befizetett díj visszautalását az Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (NYUFIG) kell majd kérned egy formanyomtatványon, aminek kitöltésében maximális segítséget fogunk nyújtani ( az Euroexam honlapján az eredményeid alatt megtalálod a díj visszaigényléséhez szükséges, általunk kezelt adataidat ). A hivatal 30 napon belül dönt a visszaigénylés jogosságáról. És igen, a jogosultságot ellenőrizni fogják az OH nyelvvizsga-nyilvántartásában.

 

Még előtted áll a vizsga? 

Sikeres vizsgádhoz mi is szeretnénk hozzájárulni felkészülési anyagainkkal, ingyenes online kurzusainkkal, edzésterveinkkel. Nézd meg, miért érdemes az Euroexamot választanod!