Már valóság az ingyenes nyelvvizsga!

Végre megszülettek a várva-várt szabályok, ami alapján visszakapod sikeres nyelvvizsgád díját. Mi elolvastuk neked, összefogltunk minden részletet ami számít, hogy más dolgod már ne legyen mint jelentkezni, és sikeresen levizsgázni. Az okleveleddel együtt ráadásul az Euroexam készen adja kezedbe az összes papírt amit a díj visszaigényléséhez el kell küldened.

Fontos részletek:

  • akkor is jár a visszatérítés, ha már rendelkezel egy alacsonyabb szintű, vagy más nyelvből szerzett vizsgával,
  • saját nevedre szóló számlát kell kérned a nyelvvizsga díjról
  • A visszaigénylést a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (röviden: NYUFIG) kell kérelmezni.

És akkor íme a további lényeges infók röviden:

Mikortól ingyenes a nyelvvizsga?

Na fogalmazzuk is mindjárt át a kérdést: Mikortól fizetik vissza a sikeres nyelvvizsgám díját? Tehát csak a sikeres vizsga lesz ingyenes, az is utólag!

Ha ez megvan akkor a részletek hivatalosan: a 2018. január elseje után letett vizsgákra vonatkozik a kormányrendelet – a dátum a vizsga időpontjára vonatkozik, nem a bizonyítvány kiállítás dátumára.

Én visszakaphatom a nyelvvizsga árát?

Ha még nem vagy 35 éves, és érted ezt a magyar nyelvű cikket, akkor szinte biztosan :) Sőt, ha nem magyar állampolgár vagy, jó eséllyel még akkor is!

A hivatalos megfogalmazás szerint: "35 év alatti magyar állampolgárok (és az Nftv. 39. § (1) bekezdés a)–h) pontjaiban meghatározott nem magyar állampolgárságú személyek)" Utóbbiba tartoznak a szomszédos országokban élő magyarok és még sokan mások. Ha ez érint nézd meg a jogszabályt >>itt !

Milyen nyelvvizsga díját kaphatom vissza?

Röviden: akkreditált, komplex középfok (B2) és felsőfok (C1)
Milyen vizsga után ne kérd: a nem akkredtiált és az alapfokú (B1)

♦ 2018. január elseje után letett magyar akkreditációval rendelkező, B2 és C1 szintű
• komplex általános és szaknyelvi vizsga.
• egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsga.
♦ Angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, nemzetiségi nyelvek, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn nyelvből.
♦ Honosított nyelvvizsga honosításának díja.

Mennyi pénzt kapok vissza?

Ha sikeres komplex vizsgát teszel nálunk vagy más vezető nyelvvizsgaközpontnál, akkor tkp amennyit befizettél a vizsgára. Egész pontosan:

♦ A komplex vizsga díja, de maximum 34 500 forint (adómentes).
♦ Összevonható írásbeli és szóbeli részvizsga esetén a 2018. január 1. után letett részvizsga vagy részvizsgák (amennyiben a két részvizsga között nem telik el több, mint egy év) ára, de maximum 34 500 forint (adómentes) (tehát a 2018. január 1. előtt letett részvizsga díja nem visszaigényelhető).
♦ Külföldön szerzett nyelvvizsga esetén honosításának díja maximum 34 500 forintig (adómentesen).

Hogyan igényelhető vissza a vizsgadíj?

Nyelvvizsga-bizonyítványod megszerzése után egy éved van, hogy visszakérd a vizsgadíjat. Ehhez az Euroexam külön adminisztratív segítséget fog adni.

A befizetett díj visszautalását az Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál (NYUFIG) kell majd kérned egy formanyomtatványon, aminek kitöltésében maximális segítséget fogunk nyújtani. A hivatal 30 napon belül dönt a visszaigénylés jogosságáról. És igen, a jogosultságot ellenőrizni fogják az OH nyelvvizsga-nyilvántartásában.

 

A felkészülést viszont már most érdemes elkezdeni!

Sikeres vizsgádhoz mi is szeretnénk hozzájárulni felkészülési anyagainkkal, ingyenes online kurzusainkkal, edzésterveinkkel. Nézd meg, miért érdemes az Euroexamot választanod!