Nemzetközi bizonyítvány már A1 és A2 szinteken

Általános A1- és A2-szintű angol és német vizsgák Európa szerte

Csak néhány év kellett, hogy az Euroexam International két legalacsonyabb szintre fejlesztett vizsgája széles nemzetközi ismertséget és elismertséget szerezzen. Nem véletlenül, hiszen egy nyelvtanuló nyelvi szintjének megbízható, objektív lemérése bármilyen alacsony vagy magas szinten kihívás, aminek az Euroexam vizsgák a nemzetközi szintéren is maximálisan megfelelnek. Minden A1 és A2 szinten sikeres vizsgázó nemzetközi bizonyítványt kap, és az A2-es szintű azonnal és automatikusan honosítható.

Ez a két vizsga nem csak külföldön, hanem itthon is új távlatokat nyitott, hiszen szülők, tanárok gyakran felvetik, hogy milyen nehéz megoldani az általános iskolai csoportok nyelvi szintjének megbízható, objektív mérését. Pedig természetes igény, hogy egy tanuló és tanára már alacsonyabb szinteken is hiteles képet kaphasson a diák tudásának, készségeinek szintjéről. Ezt biztosítják az iskolák számára az Euroexam A1- és A2-szintű vizsgái.

A két nem akkreditált vizsgánál külön figyelembe vettük, hogy a korosztályok, amelyek ezeken a szinteken tanulnak és innen lépnek tovább, a közoktatásban a 10-14 éves korosztály képviselői lesznek. Így az A1- és A2-szintű vizsgák anyagai, témái és feladattípusai is ennek a korcsoportnak szólnak. A témák, a feladattípusok kidolgozásakor nagy súlyt kapott az adott korosztályokat tanító nyelvtanárok visszajelzése.

Mindezek alapján, e két legalsó szintet képviselő vizsgát elsősorban általános iskoláknak ajánljuk, ahol megbízható külső nyelvi mérésre kiválóan alkalmas mindkettő a 5-8. évfolyamokban.

Euroexam A1-szintű általános angol és német nyelvvizsga

Az A1-szintű angol és német vizsga igazolja, hogy már egy kezdő vagy álkezdő nyelvtanuló minimális nyelvtudása és készségeinek szintje is mérhető, egyszerű, legtöbbször képi illusztrációkra épülő feladatok segítségével. Akkor is, ha reálisan csak szavakra, mondatokra épülő nyelvi produkció várható el a vizsgázótól.

»» Bővebben az Euroexam A1-szintű nyelvvizsgákról…

Euroexam A2-szintű általános angol és német nyelvvizsga

Az A2-szintű angol és német vizsga célja a szintfelmérésen túl, hogy a magasabb szintű, és akkreditált vizsgák (B1, B2 és C1) feladattípusait is előrevetítse. Teszi mindezt egyszerűbb, a fiatalabb nyelvtanulók által könnyebben feldolgozható formátumban. Mivel elsősorban a 10-14 éves korosztály tagjai érdeklődnek leginkább az A2-es szintű vizsga iránt, hosszabb szövegek helyett itt még több feladatban találkoznak a vizsgázók illusztrációkkal, rajzokkal, ezzel is könnyítve a dolgukat.

»» Bővebben az Euroexam A2-szintű nyelvvizsgákról…

Az A1 és A2-es általános nemzetközi vizsgák díjai:

Vizsgadíjak Euroexam A1-es általános nyelvvizsga Euroexam A2-es általános nyelvvizsga
Komplex nyelvvizsga 12 900 Ft 14 900 Ft