UK NARIC: Az Euroexam nyelvvizsgája belépő az egyetemre

A UK NARIC a brit kormány nemzetközi vizsgák elismerésével megbízott szervezete. Egyetemeknek, munkavállalóknak és oktatási hivataloknak segít eligazodni több mint 190 ország minősítése rendszere, valamint a nemzetközi képesítések között, így kiemelt szerepet játszik a brit gazdaság és oktatás külföldi kapcsolatrendszerében.

 

Az egyetemek maximálisan támaszkodnak a UK NARIC útmutatásaira, hogy megbízható képet kapjanak a felvételizők nyelvi és kommunikációs felkészültségéről. A szigorú kritériumok és hosszú vizsgálat eredményeként elismert képesítések adnak garanciát arra, hogy hallgatóik zökkenőmentesen folytathassák majd egyetemi tanulmányaikat. Az Euroexam International számára egyértelmű volt, hogy a UK NARIC szervezetét kéri fel az Euroexam Angol C1 nyelvvizsgák minősítésére. Az értékelés elsődleges szempontja az volt, hogy a vizsgák követelményrendszere megfelel-e a brit felsőoktatás elvárásainak.

A hat hónapig tartó vizsgálat során az Euroexam International vizsgarendszerét minden részletre kiterjedően átvilágították, kezdve a vizsgaanyagok fejlesztésével egészen a nyelvvizsgák lebonyolításáig, ami magában foglalta a tervezést, feladatírást, minőségbiztosítást, vizsgáztatást, értékelést és a bizonyítványok kiállítását is. A UK NARIC szakértői az Euroexam budapesti  regionális központjában tett látogatásuk során valamennyi vezető munkatárssal találkoztak, majd végikövettek egy teljes Euroexam Angol C1-es vizsgát.

A UK NARIC 2018 augusztusában kiadott jelentése szerint “Az Euroexam International megbízható és átlátható minőségbiztosítási és ellenőrzési rendszere” biztosítja a konzisztens vizsgafejlesztést és nyelvvizsgáztatást, valamint azt, hogy az Euroexam C1 nyelvvizsgák “messzemenően eleget tesznek az angol nyelvű felsőfokú tanulmányok megkezdéséhez szükséges követelményeknek."

“Remek hír ez annak a többezer diáknak, akik Nagy-Britanniában, vagy más európai országban, angol nyelvű képzésen szeretnének továbbtanulni.”, mondta Tim Bender, az Euroexam International Nemzetközi Igazgatója. "A UK NARIC elismerése is megerősíti, hogy az Euroexam nyelvvizsgái minden tekintetben megfelelnek a brit és európai elvárásoknak, az Euroexam nyelvvizsgák releváns és maximálisan megbízható értékelést adnak a diákok nyelvi képességeiről."