Nyakadon a felvételi, a diploma?

A májusi 100%-ban kommunikációt mérő vizsgákig hátralévő idő nem tűnik soknak, de ha gyorsan lépsz még nincs is késő. Ha nyelvi szinted megközelíti vagy megüti a választott vizsgád szintjét, akkor a rendelkezésedre álló gyakorlási és felkészülési anyagok megadják számodra a lehetőséget, hogy hozzátedd a szükésges pluszt, hogy kihozd magadból a maximumot. Íme, a bőséges kínálat a következő hetekre, tiéd a választás:

Ingyenes online vizsgafelkészítő tanfolyamok

A legkoncentráltabb felkészülési módot nyújtó, egyszerű regisztrációval elérhető kurzusok két változatban érhetők el.

A bármikor szabadon elkezdhető Alaptanfolyam 6 hétnyi felkészülésre elegendő anyagot kínál, amivel betekintést nyersz a vizsga feladattípusainak világába, segít a leghatékonyabb vizsgatechnika elsajátításában és abban, hogy a legfontosabb feladatokban rutint is szerezz. Nagy előnye, hogy az egész anyaga azonnal elérhető a számodra, ha akarod és bírod, rövidebb idő alatt is végigcsinálhatod akár az összes feladatát. Nézz a naptárra, ha most belevágsz még éppen időben vagy!

Emellett tartsd fejben, hogy 5 héttel az általad választott májusi vizsgaidőpont előtt indulnak a még több szolgáltatást nyújtó 4 hetes, szintén teljesen ingyenes Expressz online felkészítő tanfolyamok három változatban (német B2: 2013. ápr. 1 – ápr. 26.; angol B2 és C1: 2013. ápr. 8 – máj. 3.):

  • Végig online tanári segítség támogatja a felkészülésed, miközben a vizsgák minden egyes feladatára felkészülsz és ki is próbálod azokat, akár többször is.
  • Az egyszerűsített, már csak kommunikációs készségeket mérő vizsgák összes vizsgarészére célirányosan készülhetsz, és az olvasásértésen, hallásértésen kívül egyedülállóan kreatív gyakorlatokkal és gyakorlatias útmutatókkal készülhetsz az íráskészség vizsgafeladatokra és a beszédkészség vizsgarész feladataira is.
  • Beküldheted megírt szövegeidet, amiket vezető vizsgáztatóink kijavítanak, és rövid értékeléssel látnak el a még hatékonyabb rákészülés érdekében.
  • Az Expressz kurzusok résztvevői már élő próbaszóbelit is tudnak tenni – szintén otthonról!

Tanulási és vizsgatippek a honlapon

Honlapunkon nem csak letölthető vizsga feladatsorok érhetők el – persze azok is, úgyhogy ne hagyd ki őket. Ezektől azonban a hiányok pótlását, az alapok megerősítését ne várd!

Az íráskészség feladatokra segít felkészülni a vizsgarészben elvárt 4 legfontosabb szövegtípus mindegyikére kidolgozott magyar nyelvű, szövegalkotási és nyelvi tanácsokat, tippeket adó oldalunk. Sok eredményes vizsgázónk jelzett vissza, hogy ezek az anyagok nagyban hozzájárultak az íráskészség vizsgarész sikeres teljesítéséhez.

A honlap nyitó oldaláról folyamatosan elérhető a Kalauz a felkészüléshez c. oldal. Itt megtalálod az összes vizsgatípusunkhoz ajánlott hasznos netes forrásokat, anyagokat. Időd és energiád függvényében próbáld ki a számodra legérdekesebbeket, leghasznosabbakat.

A Facebook-on is nyelvtanulhatsz, nyelvgyakorolhatsz!

Ugye nem tévedünk, hogy az Euroexam vizsgák iránt érdeklődők elsöprő többségéhez hasonlóan te is aktív közösségi média felhasználó vagy. Akkor viszont élünk a javaslattal, hogy napi FB időtöltésedből csípj le 5-8 percet, és olvasd el, hallgasd meg, oldd meg, nézd meg – és nyugodtan oszd meg – azt a nyelvgyakorlásban mindig hasznos napi 1-2 linket, amit az Euroexam Facebook oldalán kiposztolunk minden nap. Minden nyelvi készséged fejlesztésére – tehát a vizsgára készülésre is – kiválóan alkalmasak a főleg angol nyelvű szövegek, videók, zenék, hanganyagok, nyelvi játékok, infografikák, humoros mémek és ki tudja még mi. Ha most jársz ott először, érdemes az elmúlt 3-4 hét posztjait végigfutni, a segítségükkel rengeteg gyakorlási lehetőséghez juthatsz!

Ha marad 5-6 szabad Facebook perced naponta, még egy rendszeres gyakorlási lehetőséged van. Minden héten több ezren használják nyelvgyakorlásra az egyedülállóan innovatív Nyelvi Fitnesz játékot. Az ott található közel 70 angol és 70 német nyelvi feladat szintjét inkább a B1 és B2 közé lőttük be, de ahogy egyik játékosunk, Bobonka Emese állítja, a „Nyelvi Fitnesz alkalmazás segít szinten tartani a nyelvtudást, szókincset fejleszt, és ami a legjobb, hogy játékos formában.” Próbáld ki te is a rendszeres gyakorlást, egész biztos segít majd a vizsgára hangolódásban, a vizsgafelkészülésben néha elkövetkező fásultság oldásában is.