Próbavizsgák országszerte a Nyelvtudás Napján

Az Európa Tanács kezdeményezésére 2001. óta szeptember 26-a a Nyelvek Európai Napja. Az Euroexam ajándéka a jeles napra ingyenes próbavizsga angolból és németből, országszerte 12 helyszínen, eredeti nyelvvizsga feladatokkal.
A nemzetközi nap célja, hogy felhívja a figyelmet Európa nyelvi sokszínűségére és tudatosítsa a nyelvismeret fontosságát

A Nyelvek Európai Napjának 10. évfordulója alkalmából 2011-ben a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete hagyományteremtő országos rendezvényt indít útjára: szeptember 24-én szombaton az ország számos nyelviskolájában különleges nyelvi programokkal várják a nyelvek és nyelvtanulás iránt érdeklődőket. A kiegészítő programok között koncertek, kulturális programok, filmvetítések éppúgy lesznek mint vetélkedők és bemutató órák.

Az Euroexam Vizsgaközpont, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és egyúttal a rendezvény támogatójaként ezen a napon ingyenes angol és német próbavizsgával várja az érdeklődőket budapesti központjában és országszerte, az akcióhoz csatlakozó Euroexam vizsgapartnereknél.

Szeptember 24-e, a Nyelvtudás Napja

Az Euroexam Vizsgaközpont az írásbeli próbavizsgát szeptember 24-én délelőtt 10 és délután 5 között tehettek. A szóbeli próbavizsgákra délelőtt 11 és délután 4 között várjuk az érdeklődőket. Mindkét próbavizsgából két nyelven: ANGOL és NÉMET, és két szinten: B2 (közép) és C1 (felsőfok) próbálhatjátok ki magatokat.

Az ország többi pontján is várhatóan ezek az időpontok, nyelvek és szintek várnak titeket, de vizsgapartnerenként előfordulhatnak változások, ezért érdemes érdeklődni a kiválasztott helyszínen. A további programokról bővebb információt a vizsgapartnerek honlapján találhatsz, keressd a Nyelvtudás Napjáról szóló oldalat!

Biztosítsd helyed - regisztrálj előre e-mailben

Az írásbeli és szóbeli próbavizsgára külön-külön kell jelentkezni, de természetesen letehetők egymás után. Jelentkezni a helyek függyvényében személyesen is tudsz, a fent megjelölt időben a próbavizsga helyszínén de érdemes jelentkezésedet elküldeni előre e-mailben közvetlenül a kiválasztott vizsgapartnenek. Keresd meg a résztvevő iskolák közül a hozzád legközelebb esőt és látogasd meg honlapját, hogy az ottani időbeosztást megtudd! 

Az Euroexam Vizsgaközpont az írásbeli próbavizsgák minden egész órakor kezdődnek. Az első írásbeli próbavizsga időpontja délelőtt 10 óra, az utolsó délután 4 óra. A szóbeli próbavizsgát délelőtt 11 és délután 4 óra között lehet kipróbálni. Ha biztosítani szeretnéd a helyedet, jelentkezz előre egy e-mailben az info@euroexam.org címen. Az e-mailben a következőket írd meg:

  • Milyen nyelvből teszel próbavizsgát? (Angol vagy Német)
  • Milyen szinten próbálod ki magad? (B2 Közép vagy C1 Felsőfok)
  • Melyik próbavizsgára jelentkezel? (Csak írásbeli vagy csak szóbeli vagy mindkettő)
  • Melyik időpontban szeretnél próbavizsgázni? (pl: délelőtt 11 óra)
  • Neved
  • Telefonszámod (Ez nem kötelező)

Itt van egy példa jelentkezésre, ha a szövegét bemásolod a levélbe csak át kell írnod az általad választott próbavizsgának megfelelően:

Ezúton jelentkezem a szeptember 24-i próbavizsgára.
Nyelv: Angol
Szint: C1 Felsőfok
Típus: Írásbeli és szóbeli
Időpont: 13 óra
Nevem: Teszt Elek
Telefonszámom: 06301234567

 

A próbavizsgákról

Az írásbeli próbavizsga feladatsor 2 olvasott (Reading/Leseverstehen), 1 hallott szövegértési (Listening/Hörverstehen), valamint 2 nyelvhelyesség és szókincs (Grammar and Vocabulary/Grammatik und Wortschatz), tehát összesen 5 feladatból áll. Az egyéni tempótól függően 50-60 perc alatt kényelmesen ki lehet tölteni a feladatsort. Az eredményedre sem kell várni, a próbavizsgádat a helyszínen értékeljük, így azonnal tudni fogod, hogy hogyan teljesítettél.

A középszintű szóbeli próbavizsgán mind a négy "éles" vizsga feladatot kipróbálhatod: beszélgetés, történet elmondása képek alapján, szituációk, kommunikációs feladat. A felsőszintű szóbeli próbavizsgán is valamennyi "éles" feladattal találkozhatsz: beszélgetés, összefüggő beszéd és vita, kommunikációs feladat. A vizsga végén a vizsgáztató szóban ad visszajelzést a teljesítményedről.

 

A alábbi helyszíneken várjuk a próbavizsgázókat:

Budapest

EuroCom Studio

1031 Budapest, Amfiteátrum u. 3.
info@eurocomnyelvstudio.hu
www.eurocomnyelvstudio.hu

Danubius Nyelviskola

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 7.
danubius@danubiusnyelviskola.hu
www.danubiusnyelviskola.hu 

Manhattan Nyelvstúdió

1106 Budapest, Örs Vezér tere 25/C.
aniko.ekes@manhattannyelvstudio.hu
www.manhattannyelvstudio.hu

Shetland UK

1192 Budapest, Kábel u. 10.
shetland@hdsnet.hu
www.shetland.hu

Euroexam Vizsgaközpont

1012 Budapest, Vérmező út 4.
info@euroexam.og
www.euroexam.org

Debrecen

Galambos-Lindenfeld

4025 Debrecen, Petőfi tér 19/3. II. emelet 1.
galambos-lindenfeld@t-online.hu
http://www.glnyelvstudio.hu/

Dunaújváros

MacKenzie Nyelviskola

2400 Dunaújváros, Vasmű út 41. II. em. 210.
mackenzie@invitel.hu
www.mackenzie.hu

Győr

Hatos és Társa Nyelvsiskola

9021 Győr, Kandó K. u. 2.
nyelviskola@hatos.hu
www.hatos.hu

Kecskemét

Alternative English School

6000 Kecskemét, Kőhíd u. 19.
office@alternative.hu
www.alternative.hu

Nyíregyháza

ILS Nyelviskola

4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 9.
info@ilsnyh.hu
www.ilsnyh.hu

Székesfehérvár

London Style Nyelviskola

8000 Székesfehérvár, Deák F. u. 13.
info@londonstyle.hu
www.londonstyle.hu

Vác

Dartmoor Nyelviskola 

2600 Vác, Széchenyi u. 24.
iroda@dartmoor.hu
www.dartmoor.hu

 

Próbavizsgák szeptember 23-án, pénteken Egerben:

Bótalingua Nyelvi Központ

3300 Eger, Szálloda u. 5. III. em.
info@botalingua.com
http://www.botalingua.com/