Szóbeli nyelvvizsga a barátnőddel? WOW!

Ki a legjobb barátod? Tudod, akivel még a nyelvvizsga is könnyebb és 100%-ra ingyenes!!! heart Van egy jó hírünk: a Euroexam-nél te választhatod ki a párod, igen a PÁROD a szóbelire, akinek ha a szemébe nézel, megszáll a nyugalom és a nyelvtudás.

Mi szól a párban vizsgázás MELLETT?

 1. Feleződik a stressz. A szóbeli 15-17 perce alatt a figyelem és a "munkateher" megoszlik a két vizsgázó között. Vagyis, van lehetőséged kicsit összeszedni magad, amikor nem rajtad van a fókusz. 
 2. Egyenragúak vagytok. Ez pedig egy elég megnyugtató állapot. Így a kommunikációs partner nem a vizsgáztató, aki hierarchiában feletted áll.
 3. Segíthettek egymásnak. A B2-es vagy a C1-es záró, vitafeladatban biztosan. Így duplázhatjátok tudásotokat, ketten együtt tehettek a sikerért.

Az, hogy választhatod a LEGJOBB BARÁTODAT...

 1. Közösen készülhettek (!!!) az egész vizsgára és az egyes feladatokra. Így minimálisra csökkenthető a meglepetések, váratlan helyzetek esélye.
 2. Megnyugtat a jelenléte. Nyilvánvalóan csökkenti a stresszt, ha ott van még valaki, akit ismersz és szeretsz
 3. Ismeritek egymást. Így egymás nyelvi szintjét, szóbeli készségeit is. Ez pedig segít kiküszöbölni a váratlan helyzeteket.
 4. Tutira inspiráló társ. Ugye, hogy a legjobb barátodnak mindig vannak jó gondolatai, amikről neked is eszedbe jut majd valami, és ez továbblendít, ha elakadtok?

Ha nem ismered a partnered, akkor...

 • egy érvelés, vita során - ami a záró feladat a B1-től a C1 szintig - kifejezetten érdekes, inspiráló lehet egy olyan társsal beszélgetni, akit vagy akinek a gondolkodását nem ismered.

Mi szól a páros vizsgázás ELLEN?

Az alábbi szempontok különösen akkor érvényesek, ha nem választhatjátok meg a partnereteket.

 • Extra gátlásos vagy.  Ez esetben bőven elég, hogy ott vannak a vizsgáztatók, még egy társ már sok lenne.
 • Gyengébb a társad. Ha sokkal gyengébben beszél a társad, mint te, plusz energiádba kerülhet, hogy megértsd a beszédét, kiejtését, gondolatmenetét.
 • Túl lazára veszitek. Figyelni kell arra, hogy egymást jól ismerők ne lazuljanak el túlságosan, s ne hülyéskedjék el a vizsgát.

Több minden szól mellette? Akkor irány az Euroexam februári vagy márciusi vizsgája - most ingyen!