Szótárral a nyelvvizsgán

Márpedig nálunk használhatod az egész vizsgán. De készülj is fel rá!

Gyakorlatilag minden vizsgarészben használhatsz nyomtatott szótárt, egyet, többet, ahogy tetszik. De ez azért nem ilyen egyszerű. Manapság a vizsgázó korosztályok nagy többsége szótár app-okkal fekszik és kel, nyomtatott szótárakat ritkán használnak. Ha viszont itt a lehetőséged, hogy nyelvvizsgán veled legyen egy vagy több nyomtatott szótár, akkor azok gyors, pontos használatára érdemes rákészülni. Ebben kapsz segítséget két oldalunkon.

"Puskázz" a nyelvvizsgán saját szótáradból!

Évek óta népszerű, Szótárral egyszerűbb a nyelvvizsga oldalunkon ahhoz kapsz kimerítő útmutatást, hogy az Euroexam vizsgák egyes részein mikor, miért érdemes felcsapni a nyomtatott szótárt. Emellett, korábbi évek vizsgázóinak jó tanácsait is megszívelheted, akik abban segítenek, hogy mikor használj egynyelvű és mikor kétnyelvű szótárt. Itt arra is kapsz magyarázatokat, hogy mikor és miért ne nyúlj szótáradhoz.

Légy szótárbajnok!

Szótárhasználati gyakorlatok oldalunk a hatékony szótárhasználatra készít fel. Öt olyan játékos gyakorlattal gyúrhatsz, amikkel - a vizsgát megelőző 5-6 hétben - szórakozva, játszva sajátíthatod el azokat a készségeket, amik a vizsgán segítenek majd, hogy gyorsan, pontosan megtalálj mindent, amit keresel, még akkor is, ha stresszes vagy.