Tanár vagyok

Miért?

...van a diákok fülében a "teszt" szónak olyan riasztó csengése? Sokuk szerint a vizsgák félelmetesek, felkészülni is elég unalmas. Persze mi tanárok se nagyon szeretjük a vizsgákat. Feladatsorokat írni és javítani, az órákat pedig gyakran unalmas felkészülésre szánni...

Amikor az Euroexam vizsgákat kidolgoztuk, az összes feladatot a "Közös Európai Nyelvi Keretrendszer" KÉPES RÁ állításaira építettük. Olyan vizsgarendszert hoztunk létre, mely a vizsgázók kommunikatív készségét a sikeres üzenetközvetítés alapján méri. Bizonyosak vagyunk benne, hogy ez a nyelvtanulásra is jótékonyan hat vissza.

Jim Scrivener
Euroexam Design Team

Euroexam és EuroPro nyelvvizsga

Az Euroexam Nyelvvizsgák az általános nyelvtudást, az EuroPro Nyelvvizsgák pedig az üzleti-szakmai nyelv ismeretét - és mindenekelőtt önálló használatát - értékelik.

Az Euroexam és EuroPro, a felvételitől a diplomán át a nyelvpótlékig mindenütt érvényes, államilag elismert nyelvvizsgáknak számítanak.

Szintek és követelmények.

Egynyelvű - kétnyelvű

Újdonság, hogy az Euroexam nyelvvizsga már egynyelvű változatban is letehető, mindhárom szinten. Az utóbbinak nem része a Közvetítés vizsgarész, egyébként a két változat mindenben megegyezik egymással. Egy- és kétnyelvű változat további részletek....

Angol és német

Államilag elismert nyelvvizsgaként jelenleg angol és német nyelvből lehet Euroexam, illetve angolból EuroPro (üzleti-szaknyelvi) vizsgát tenni.

Euroexam - Tanári Oldalak

A Tanári Oldalak nem csupán az Euroexam vizsgákkal kapcsolatos legfontosabb anyagok közötti eligazodásban segít, de számos – csak tanároknak szóló – ismertetőt és letölthető tananyagot is tartalmaz.

Az Érdeklődöm oldalon a vizsgarendszer alapjai mellett vizsgafeladatok, szintek és vizsgarészek részletes leírása olvasható.

A Tanítok, Felkészítek oldalakon a részletes nyelvi követelményeket és egy sor TIPP-et találunk a felkészítéshez. Regisztráció után tanári kézikönyv fejezetek, gyakorló tesztek és tananyagok is letölthetők innen.

A Tanárképzés oldal akkreditált módszertani és vizsgáztató képzéseinket ismerteti.

A vizsgahelyek, időpontok, vizsgaszabályzatok naprakész összefoglalója a Vizsgáztatás oldalon található.

Euroexam extrák

On-line Könyvesboltunkban az Euroexam kiadványok mellett a nyelv- és módszertani könyvek, kínálata hetente bővül.

Regisztráljon Hírlevelünkre, hogy az Euroexam újdonságokról mindig első kézből értesüljön.

Vizsgafelkészítést segítő tanártovábbképző workshopok angol szakos nyelvtanárok számára.

Az íráskészség fejlesztésének módszertani kérdéseit gyakorlati ötletekkel és segédanyagokkal illusztráló workshop.

Az emelt szintű idegen nyelvi érettségi és az államilag elismert nyelvvizsgák a vizsgázói teljesítmények tükrében

Összegző tanulmány

Írta: Dávid Gergely
Benyújtva 2006. május 12.-én, az azonos nevű pályázat lezárásaképp
A pályázat kiírója: a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ