Érdeklődöm

Az Euroexam nyelvvizsgák célja, hogy a nyelvtanítás legújabb módszertani eredményeivel és az Európa Tanács követelményeivel összhangban, valódi élethelyzetekben használható nyelvtudást mérjen.

Az Euroexam angol nyelvvizsgák általános és üzleti-szaknyelvi változata Magyarországon 2001. óta, a német Euroexam nyelvvizsga pedig 2007. ősztől államilag akkreditált vizsgaként tehető le.

2006. decembere óta az Euroexam nyelvvizsga egynyelvű változatban is letehető.

Tipp: további részletek az Euroexam és az Európai Nyelvi Keretrendszer (KER) kapcsolatáról.

Életszerű, hasznos feladatok

Az Euroexam olyan, a valós életből ellesett, feladattípusokat tartalmaz, melyek sokkal inkább a kommunikációs képességet mérik, semmint az elvont nyelvi formák ismeretét. A vizsgafeladatok így a korszerű órai fejlesztő munkához is kitűnő anyagot szolgáltatnak.

Néhány példa a feladatok közül:

  • Tölts ki egy nyomtatványt!
  • Találd meg a keresett információt egy hirdetésben/prospektusban!
  • Foglald össze egy hosszabb szöveg lényegét írásban!
  • Készíts rövid jegyzetet egy előadás részletéről!

Az Euroexam nyelvvizsga az általános nyelvtudást értékeli. Ezt várják el a felvételiken a pluszpontokért, és a legtöbb egyetem, főiskola ezt követeli meg az államvizsgához is.

Feladatok az Euroexam nyelvvizsgán - további részletek >>

Több intézmény ír elő ma már üzleti szaknyelvvel bővített vizsgát a diplomához.  Az itt tanulóknak, ide készülőknek ajánljuk az EuroPro nyelvvizsgát, mely a szakmai, üzleti célú angoltudást (English for Business and Professional Purposes) értékeli és üzleti szaknyelvi bizonyítványt ad.

Feladatok az EuroPro nyelvvizsgán - további részletek >>

Szintrendszer

Az Euroexam vizsgákat - az Európai Nyelvi Keretrendszer (KER) hat szintjéből - a hazai akkreditációs feltételeknek megfelelően három szinten - B1 (alap), B2 (közép) és C1 (felső) - lehet letenni:

Az Európa Tanács szintjei Euro és EuroPro szintek
C2 Mastery
C1 Operational Proficiency - Euro / EuroPro C1
B2 Vantage - Euro / EuroPro B2
B1 Threshold - Euro / EuroPro B1
A2 Waystage
A1 Breakthrough

 

Az egyes szinteken elvárt teljesítményt összehasonlító táblázatot a KER alapján állítottuk össze.

Nemzetközi elismerés

Az Euroexam sikerét jelzi, hogy 2002-ben elnyerte az Európai Bizottság által meghirdetett Európai Nyelvi Díjat és a növekvő nemzetközi érdeklődésnek köszönhetően, a közel félszáz hazai vizsgahely mellett, már a világ 35 országában van jelen. Az Euro Nyelvvizsga Központ az EALTA - a Nyelvtudásmérők Európai Szervezetének - tagja.

Az Euroexam 2004 óta, a legismertebb nemzetközi vizsgaközpontokkal együtt vesz részt az Európa Tanács KER-egyenértékesítési programjában. A nyelvvizsgarendszerek követelmény- és szintrendszerét vizsgáló programról további részletek itt.