Felkészítő tanár vagyok

Akkor mi egy hajóban evezünk. Neked és nekünk is elsődleges érdekünk, hogy minél több sikeres vizsgázónk legyen.

Ehhez neked, nektek mennyiségi és minőségi szempontból is széles körű támogatásra van szükségetek. Nem elég, hogy a vizsgákon érdekes feladatokat adunk fel, olyan helyzeteket teremtve, melyek akár a valódi életben is előfordulhatnak, nemcsak az élő angol vagy német elsajátítására sarkalljuk a nyelvtanulókat, hanem a szórakoztató és motiváló feladatok, vizsgatippek tucatjaival tesszük élvezetessé, motiválóvá magát a célhoz vezető utat is.

Kérdezz minket bátran bármiről, ami nyelvvizsga!

Bármilyen vizsgáról is legyen azonban szó, a felkészülés egyik legfontosabb része, hogy a vizsgázó és felkészítő tanára formailag, tartalmilag és az értékelés szempontjából is pontosan megismerje azt.

Mit hol találok?

A feladattípusok általános ismertetőjének alapos megismerését logikusan a konkrét vizsgafeladatok, vagyis egy teljes letölthető vizsga végigcsinálása követi. Az online elérhető alap anyagok mellett a vizsgafelkészítő tankönyvekből és tesztkönyvekből szerezhető meg a vizsgarutin, illetve ezek segítenek a vizsgafeladatok által mért készségek fejlesztésében. A felkészítésben szuperhasznosnak igérkeznek a vizsgatippek oldalak, amiket diákok és tanárok egyaránt használhatnak.

Hogy értékelik a vizsgázók teljesítményét?

Lényeges, hogy a diák megértse, mit mér a vizsga, és hogyan értékelik a teljesítményét. Ha ez teljesül, akkor már komoly lépést tett a nyelvvizsga megszerzése érdekében. Az Értékelés és követelmények címszó alatt az Euroexam értékelési rendszerének minden fontos eleme megtalálható: értékelési alapelvek, értékelő lapok és részletes nyelvi követelmények. Az éles vizsgák utáni eredményszámításról itt olvashatsz részletesen.

Hasznosság a német nyelvvizsgához!

Évek óta sikerrel használják németes kollégáink a német B2-es nyelvvizsgához készült, "Lépésről lépésre" c. felkészítő anyagunkat, amely ismert nyelvkönyvekből ajánl gyakorlóanyagot. Az ebben megjelölt feladatok a vizsgafeladatokkal egyező vagy hasonló típusúak, és az ingyen letölthető illetve megvásárolható feladatsorok mellett tovább bővítik a vizsgára készülők felkészülési lehetőségeit.