Hogyan használjam a feladatbankot?

A PDF-formátumban elérhető gyakorlófeladatok letöltése regisztrációhoz kötött és ingyenes. Az LL online felületén hétről hétre új gyakorlófeladatokat teszünk közzé. Az aktuális hét feladatai közvetlenül a könyvek alatt találhatók, a korábbi hetek feladatait pedig az egyes könyvekre kattintva lehet elérni.

Típus, felépítés és instrukciók tekintetében a feladatok autentikusak, vagyis zömében olyanok, mint a vizsgán. Az egyetlen jelentős különbség, hogy a B-szintek követelményei nem különülnek el egymástól olyan élesen, mint a vizsgán. Azok számára, akik pedig a feladatnál megadott könyvből tanulnak, a „ráhangolás” könnyebbséget jelent, míg más kurrens könyv használóinak ugyanezek a feladatok nem tűnnek majd „ismerősnek”.

A nyelvkönyveknél feltüntettük azok célzott nyelvi szintjét, a hozzájuk rendelt feladatoknál pedig megadtuk a vizsgafeladat típusát. A feladatokhoz kapcsolt egységes jelölések (téma, feladattípus, lecke, oldalszám) alapján könnyen visszakereshetők a vonatkozó tankönyvi részek.

Akárcsak az Euroexam nyelvvizsgákon, a „bankban” minden feladathoz 3 dokumentum tartozik: egy feladatlap, egy válaszlap és egy megoldókulcs. (Nem egy vizsgázó éles helyzetben találkozik először válaszlappal, ezért javasoljuk, hogy gyakorolják a javítás nélküli kitöltést is.) Amelyik feladathoz hanganyag kapcsolódik, ott a hangfájl mp3-formátumban érhető el. Jó gyakorlást!

Kérdéseiket, észrevételeiket örömmel várjuk a fórumon és/vagy az alábbi email-címen: nemet@euroexam.org

Ablak bezárása