Miből áll a program?

A program keretében 2010. október elején egy új, online „feladatbankot” nyitunk a honlapon.

A német feladatbank hetente bővül, olyan újabb és újabb letölthető gyakorlófeladatokkal, amelyek néhány közkedvelt és gyakran használt nyelvkönyv anyagára épülnek. 

A B1-B2 szinteket felölelő tankönyvek a következők: 

  • Delfin
  • Tangram aktuell
  • Unterwegs neu
  • Mittelpunkt
  • em Hauptkurs neu 

Az online gyakorlófeladatok azonosak az Euroexam vizsgák feladattípusaival, de szókincsükben, nyelvi anyagukban a fenti nyelvkönyvek megadott fejezetére, témájára vagy szövegére vannak „ráhangolva”. A feladatok igazodnak a diákok folyamatosan gyarapodó nyelvtudásához, és fokozatosan vezetik el őket a B1 szinttől a B2 szintű vizsgakövetelményekig.

2010. november végéig, vagyis 10 héten át összesen 30 gyakorlófeladat kerül az LL-program „feladatbankjába”. Az aktuális hét feladatai közvetlenül a könyvek alatt találhatók, a korábbi hetek feladatait pedig az egyes könyvekre kattintva lehet elérni.

November elején ezt az anyagot egy teljes B2-es szintű vizsgasorral is kiegészítjük. Így a program nemcsak a folyamatos tanulást kíséri, hanem remek tréninglehetőség nyújt azoknak is, akik már a következő, november 27-i Euroexam német B2 középfokú nyelvvizsgára készülnek.

Ablak bezárása