Óraterv-verseny nyelvtanároknak

„Mire jó az Euroexam Facebook oldala?”

Keresse fel az Euroexam Facebook oldalt. Ha úgy szeretne részt venni a játékban, hogy nincs saját Facebook profilja, kérje meg egy barátját, kollégáját, ismerősét, engedjék meg, hogy az ő profiljukon keresztül jusson el oda, a fenti kereső ablakba beírva az Euroexam szót.

Ha már ott jár, válogasson a felkínált linkek közül (ha a látható lista aljára ér, klikkeljen az Older posts / Ältere Beiträge / Korábbi bejegyzések kifejezésre, így minden korábbi linket megtekinthet). A nézegetés, válogatás után válasszon ki egyet, amelyik a tanulók számára a legizgalmasabbnak, leghasznosabbnak, leszórakoztatóbbnak tűnik, egy olyat, amiről úgy gondolja, hogy valamelyik csoportjával vagy tanítványával szívesen feldolgozná.

Kedvcsinálónak 3 angol és 2 német nyelvű anyag:

Egy tündéri és kevéssé ismert, de jó érthető dal Paul McCartney-tól
Egy preposition-ös video a YouTube-ról
Egy Guardian cikk a környezettudatosságról

A „Tanzträume” c. film sodró előzetese
A „Babys“c. francia dokumentum film szöveges és képes ismertetése

  1. Nekünk elég, ha csak elképzeli tanítási ötletét, a megvalósításhoz nem ragaszkodunk ;). Kérjük, írja le nagyon röviden, mit csinálna az adott anyaggal, forrással, és küldje el nekünk a rövid, világos pontokba szedett „óratervet” az info@euroexam.org címre.
  2. Az alábbi szempontokra mindenképpen várunk utalást a vázlatos, rövid óratervben: nyelvi szint, célok, lépések, idő, egyéb felhasznált (tan)anyag(ok) és/vagy link(ek).
  3. Határidő: az info@euroexam.org címre küldött e-maileket december 20-ig várjuk!
  4. Nyeremények: Az általunk legjobbnak tartott 10 tanítási ötlet beküldője teljes felkészítő tananyag csomagot nyer az adott nyelvből ([New] Eurocity / Euroexpress tankönyvet, Practice test /Modelltest kiadványokkal együtt), továbbá rövid óratervét a honlapunk tanároknak szóló oldalain is közzétesszük.

Jó ötletelést, gondolkodást, játékot, versenyzést!