Dumáljuk meg! Felkészítő foglalkozás a Speaking vizsgára

Hogyan méri egy kommunikatív vizsga a beszédkészséget. Mik az elvárások a B2-es és C1-es vizsga Speaking / Sprechen vizsgarészén? Hogy készülj fel az egyes feladatokra? Hogy zajlik maga a szóbeli vizsga a valóságban?
Ezekre a kérdésekre – és több másikra – biztosan választ kapnak az érdeklődő diákok és felkészítő tanáraik, ha meghívják iskolájukba a „Dumáljuk meg!” 90 perces, magyar nyelvű foglalkozást. Végigvesszük a B2-es vizsga 4, vagy a C1-es vizsga 3 feladatát, és megbeszélünk minden elvárást, trükköt, és bemutatásra kerül egy sor felkészítő anyag, weboldal, amely a diákok önálló felkészülését és a felkészítő tanárok munkáját egyaránt segíti.
A tanulási és vizsgatippek közös átgondolása után, a meghívó iskola 2 önként vállalkozó diákja kipróbálja magát egy „igazi” Speaking / Sprechen próbavizsgán (igény szerint B2-es vagy C1-es szinten), és ennek tapasztalatait a próbavizsga végén meg is beszéljük.

Visszajelzés:

„Szuper volt, hogy minden egyes szóbeli vizsgafeladatról kaptunk ötleteket, felkészülési tippeket! Az emailben megkapott diasort újra átnéztem nyugiban, és még több dologra felfigyeltem benne.”

"Ennyire érdeklődni ezt az osztályt még nem láttam." (Pusztai Réka, az ELTE Radnóti MIklós Gyakorlósikolájának angoltanára)

Kedvcsináló:

Ha a kollégák, egy helyi nyelvi munkaközösség úgy érzi, hogy fogadnának a diákok egy nagyobb csoportja számára egy ilyen ingyenes foglalkozást (a várható létszámnak megfelelő méretű teremben), kérjük, jelezzék igényüket felénk a peter.radai@euroexam.org email címen, és mi azonnal indítjuk a szervezést.