Dumáljuk meg! Felkészítő foglalkozás a Speaking vizsgára | Euroexam

Dumáljuk meg! Felkészítő foglalkozás a Speaking vizsgára

Hogyan méri egy kommunikatív vizsga a beszédkészséget. Mik az elvárások a B2-es és C1-es vizsga Speaking / Sprechen vizsgarészén? Hogy készülj fel az egyes feladatokra? Hogy zajlik maga a szóbeli vizsga a valóságban?
Ezekre a kérdésekre – és több másikra – biztosan választ kapnak az érdeklődő diákok és felkészítő tanáraik, ha meghívják iskolájukba a „Dumáljuk meg!” 90 perces, magyar nyelvű foglalkozást. Végigvesszük a B2-es vizsga 4, vagy a C1-es vizsga 3 feladatát, és megbeszélünk minden elvárást, trükköt, és bemutatásra kerül egy sor felkészítő anyag, weboldal, amely a diákok önálló felkészülését és a felkészítő tanárok munkáját egyaránt segíti.
A tanulási és vizsgatippek közös átgondolása után, a meghívó iskola 2 önként vállalkozó diákja kipróbálja magát egy „igazi” Speaking / Sprechen próbavizsgán (igény szerint B2-es vagy C1-es szinten), és ennek tapasztalatait a próbavizsga végén meg is beszéljük.

Visszajelzés:

„Szuper volt, hogy minden egyes szóbeli vizsgafeladatról kaptunk ötleteket, felkészülési tippeket! Az emailben megkapott diasort újra átnéztem nyugiban, és még több dologra felfigyeltem benne.”

Kedvcsináló:

Ha a kollégák, egy helyi nyelvi munkaközösség úgy érzi, hogy fogadnának a diákok egy nagyobb csoportja számára egy ilyen ingyenes foglalkozást (a várható létszámnak megfelelő méretű teremben), kérjük, jelezzék igényüket felénk a peter.radai@euroexam.org email címen, és mi azonnal indítjuk a szervezést.