Olvasd el, hallgasd meg! - ÚJ!

Házhoz jönnek az olvasásértés és hallásértés tippek!

Az évente kb. 150+ házhoz jövő foglalkozás kapcsán többször is felvetődött, hogy lenne igény egy olyan 90 perces vizsgafelkészítésre, ami kifejezetten az olvasásértés (Lesen/Reading) és hallásértés (Hörverstehen/Listening) vizsgarészekre koncentrál. Ezekre a jelzésekre reagálva, 2017 szeptemberétől bármely partnerünk, iskola, nyelvtanár kolléga élhet a lehetőséggel, hogy meghívja az „Olvasd el! Hallgasd meg!” c. vadonatúj foglalkozást, ami az időpont és a technikai részletek egyeztetése után házhoz is jön vagy megy az adott intézménybe.

Mivel a vizsgafelkészítés része a készségfejlesztés is, a foglalkozás mindkét célt szeretné elérni. Tehát, a vizsgatippek, tanácsok és ajánlott weboldalak mellett abban is segítséget kapnak a részt vevő diákok (és tanáraik), hogy hogyan növelhetik olvasás- és hallásértésük hatékonyságát, vizsgakényszertől függetlenül.

Miről szól az „Olvasd el! Hallgasd meg!” foglalkozás?

  • Végigzongorázzuk a két vizsgarész 3-3 feladatát:
    • mit várunk a vizsgázótól,
    • milyen speciális készségeket kell alkalmazniuk, hogy eredményesen oldják meg a feladatokat.
  • Megbeszéljük, hogy milyen átfedések vannak az két vizsgarész feladatai között.
  • A diákok megismernek önálló tanulásban - vagy tanári segítséggel - alkalmazható, egyszerű de nagyon praktikus, sokszor játékos gyakorlatot, melyekkel az adott vizsgafeladatra felkészülhetnek.
  • A foglalkozás során használt diasort (benne legalább 30 weboldallal és konkrét tippekkel) megkapja a helyi szervező tanár kolléga, hogy aztán az eljusson közvetlenül a diákokhoz (emailben, Facebook-on vagy az iskola honlapjának valamelyik oldalára feltöltve).

Kedvcsinálónak: kedvenc oldalaink:

  1. A gyakran kicsit lenézett bulvár oldalak közt találtuk meg már évekkel ezelőtt a legkedvesebb gyűjtőoldalunkat, a Zergnet.com-ot. Tartalma percenként változik, frissül, és minden kép és cím egy rövid olvasni- vagy hallgatni és néznivalóra mutat, ami egy kattintásra van csak tőled.
  2. A foglalkozásokon és a blogunkon is találkozhatsz legszínesebbnek tartott angolos listening gyakorló oldalunkkal, a BBC Learning English fejlesztésében készülő 6 Minute English audióival. Tökéletes hangolás a vizsgákon alkalmazott audiókra.