Top tippek - Foglalkozás Euroexam vizsgára készülőknek

 

A 90 perc alatt megbeszéljük, mit várnak a diákok egy „jó nyelvvizsgától”, és hogy ezeknek az elvárásoknak az Euroexam vizsgák hogyan próbálnak megfelelni. A tanulók az egynyelvű nyelvvizsga mind a 4 vizsgarészének nyelvi készségeivel kapcsolatban kapnak konkrét felkészülési tippeket, ötleteket, illetve példákat, elsősorban online formában elérhető anyagokról. A nyelvi minták a megrendelő iskola vagy csoportok igényei szerint lehetnek angol és/vagy német nyelvűek.

Ha a kollégák, vagy egy nyelvi munkaközösség úgy érzi, hogy fogadnának a diákok egy nagyobb csoportja számára egy ilyen ingyenes foglalkozást, jelezzék igényüket felénk a peter.radai@euroexam.org email címen, és mi azonnal indítjuk a szervezést.

Kedvcsinálónak:

  • Egy rövid előadás arról, hogy Kínában hogy tanulnak angolul,
  • A tökéletes kétnyelvű (angol és német) video
  • A Soul Kitchen c. remek német film előzetese
  • Egyéb olvasható, nézhető, hallgatható, megoldható hasznosságok az Euroexam Facebook profilján bármikor elérhetők.

Visszajelzések:

„Hasznos és szórakoztató előadást hallhattunk, és lehetőségünk volt a vizsga pontos feladattípusainak és külön a gyakorlási lehetőségek megismerésére.”

„Örültem, hogy rögtön az elején bevontak minket, diákokat. Így jobb volt a hangulat, mintha csak a vetítés után tettük volna fel kérdéseinket. Mivel sok diák nehezen talál jó gyakorló feladatokat, hasznos tudni ezen weblapok létezéséről, főleg, hogy sok közülük viccesek is).”

„Az előadó barátságosan, érthetően és kellő temperamentummal beszélt, el is érte a célját: a jövőben már nem fogok annyira tartani a nyelvvizsgától.”

„Mindent megtudtam, amire kíváncsi voltam, a tippeket, a javasolt felkészülési anyagokat, weboldalakat hasznosnak, célravezetőnek és szórakoztatónak tartom.”

„Bepillantást nyertünk abba, hogy hogyan mérik a kommunikációs készségünket, és hogy miért így és nem másképp. Lelkesítőnek találtam az ajánlott oldalakat, és a gondolatot, hogy a nyelvhez, nyelvtanuláshoz így is lehet közünk.”

„Tanulságos a feladatok választékossága és az, hogy figyelembe veszi a diákok érdeklődését. A közvetítés feladatról is jó véleménnyel voltunk, sokunknak tetszett.”

„Tetszett, hogy az előadó sok példával illusztrálta a vizsga részeit.”

„Eddig jobban féltem a vizsgától, de most már nem rettegek annyira. Az előadó - időnként kicsit hangosan - sok újat mondott, bár kicsit túl részletesen is.”

„Arra is jó volt, hogy ráébresszen, itt az ideje kicsit komolyabban vennem a nyelvvizsgára készülést!”