Tanulási és vizsgatippek - Szabolcs

A siker titka a nyelvvizsgán?

Vizsgáztató tanáraink jó pár tippjét kapod itt kézhez: Mit várunk? Mire figyelj? Az alábbi 3 oldalon részletes útmutatókat olvashatsz az Íráskészség, Beszédkészség és a Hallásértés vizsgarészekhez, emellett nyelvi minták tömegével gazdagíthatod tudásod. Minden olyan hasznos apróság birtokába jutsz, amivel növelheted esélyedet.

És ez az esély manapság neked több szinten fontos. Egyrészt visszakaphatod a sikeres vizsga árát, így az ingyenessé válik. Másrészt a legalább B2-es vizsgával a kezedben megnő az esélyed a felsőoktatásba kerülésre azokkal szemben, akiknek nincs vizsgájuk. 

 

Tippek az Íráskészség (Writing/Schreiben) vizsgarészhez

A legismertebb általános és üzleti nyelvvizsgák íráskészséget mérő feladataiban előforduló szövegtípusok mindegyikére készült egy pdf formátumban letölthető, a műfajok szerkesztésére és nyelvezetére egyaránt kitérő összefoglaló. A részletes javaslatokat, jó tanácsokat, valamint nyelvi mintákat is tartalmazó vizsgatippek segíthetnek a minél jobb eredmény elérésében.

Tovább›››


Tippek a Beszédkészség (Speaking/Sprechen) vizsgarész feladataihoz

A sikeres beszédkészség vizsga érdekében "csak" azokat a szóbeli készségeidet kell csillogtatnod, amiket valódi élethelyzetekben is alkalmazol. De azért a vizsgafeladatokra bontott részletes tippek, javaslatok, valamint a rengeteg nyelvi minta neked is segíteni fog a minél jobb eredmény elérésében. Az alapos összefoglalókból megtudhatod, hogy mi „mit várunk”, végiggondolhatod, hogy „mire figyelj” a gyakorlás és felkészülés során, ahogy azt is, hogy „hogyan készülj”.

Tovább›››


Tippek a Hallásértés (Listening/Hörverstehen) vizsgarész feladataihoz

Nézd meg ezt, hallgasd meg azt. Biztos minden ilyen baráti tipp hasznos, de a nyelvtanuló vagy a leendő vizsgázó mindig többet szeretne. A hallásértés gyakorlásra buzdító tippjeink pontosan ebben segítenek: itt logikusan csoportosítva tucatnyi angol és német weboldalt találsz, amelyekben az a közös, hogy mindegyik alkalmas a hallásértésed fejlesztésére – persze csak a te aktív közreműködéseddel.

Tovább›››