ÚJDONSÁG- Nyelvvizsga dicsérettel: Pass with Distinction

Mi az a Distinction és miért fontos a külföldi egyetemi felvételihez?

Ha külföldi egyetemi felvételit céloztál be, bizony nem mindegy milyen szinten van a nyelvtudásod. Különböző országokban más és más elfogadási kritériumokat (nyelvtudásszint skálákat) alkalmaznak az idegen nyelvű képzésekre való felvételkor.

Ha még nem döntötted el, hol szeretnél pontosan továbbtanulni, de a nyelvvizsgára már szükséged van, hasznos, ha olyan vizsgát választasz, ami igazodik a külföldi egyetemek elvárásaihoz. A Distinction egy amolyan dícsérettel ellátott nyelvvizsga szintet jelent, mely nagyban segíthet a külföldi egyetemek elvárásainak való megfelelésben.

 

Kiknek és hány százaléktól jár a Distinction?

Distinction a B2-es és a C1-es nyelvvizsgán annak a vizsgázónak jár, aki 75% feletti összeredményt ér el, és minden vizsgarészben legalább 60%-ot teljesít. Ilyen eredmény esetén a nemzetközi Euroexam bizonyítványok mostantól a “Pass with Distinction” / "Sehr gut" (magyarul kb. kiválóan megfelelt) megjelölést alkalmazzák, mely segíthet egy külföldi egyetemi felvételinél vagy éppen egy állásinterjún.

Ez a kiemelt szint a kritériumokat teljesítő valamennyi B2-es és C1-es Euroexam és EuroPro vizsgázónak automatikusan jár, nem kell kérvényezni, vagy külün jelentkezni rá.

 

Akkor a B2 with Distinction  = C1 ?

Nem teljesen. De majdnem :) A B2 with Distinction azt jelenti, hogy a vizsgázó nyelvtudása már több nyelvi készség tekintetében meghaladja a B2 szintet, de nem jelenti a C1 szintű tudás meglétét.