Vizsgák télen – várunk decemberben is

Örülünk, hogy elszántad magad a nyelvvizsgára! Az alábbiakban megtalálod a vizsgára történő jelentkezés feltételeit és módját.

A vizsgákra bárki jelentkezhet, aki a vizsgára jelentkezés naptári évében betölti a 14. életévét, függetlenül attól, hogy hol tanul vagy tanult angolul/németül. A jelentkezés a jelentkezési lap kitöltésével és a vizsgadíj egyidejű befizetésével történik.

 

1. lépés: Tájékozódj a jelentkezés feltételeiről!

Jelentkezni komplex, külön szóbeli és külön írásbeli vizsgára is lehet (illetve azokat külön ismételni). Fontos, hogy a jelentkezés előtt olvasd el a Vizsgaszabályzatot és a részletes Tudnivalókat! Ezeket a Vizsga-szabályzat oldalon tudod letölteni.

A vizsga részletes időbeosztását a Vizsga menete oldalon tudod megtekinteni.

2. lépés: Töltsd ki a
jelentkezési lapot!

Honlapunkon közvetlenül jelentkezhetsz a következő online űrlap kitöltésével. Az űrlap elküldése után az általad választott vizsgahely e-mailen értesít a vizsgadíj befizetésének módjáról.

Megjegyzés: a honlapon - például letöltés céljából - történő regisztrálás független a nyelvvvizsgára való online jelentkezéstől!

Emellett természetesen jelentkezhetsz papíralapú jelentkezési lappal is, amely beszerezhető:

A kitöltött jelentkezési lapot személyesen, e-mailen, postán vagy faxon tudod eljuttatni a Vizsgaközpontba vagy a kiválasztott vizsgahelyre. (Ha megnyitás helyett el akarod menteni a jelentkezési lapot, kattints jobb gombbal, és a menüből válaszd ki a mentést).

Kedvezmények

Az egyedi elbírálás alá eső vizsgázóinknak (pl: diszlexiás, diszgráfiás, látássérült, hallássérült, stb.) abban az esetben tudunk kedvezőbb feltételeket biztosítani, amennyiben már a jelentkezésnél jelzik erre való igényüket. A kedvezményekről itt tájékozódhat.

Elmulasztott határidő? Sebaj!

Az Euro nyelvvizsgákra egyedülálló módon akár a nyelvvizsga előtt két héttel is lehet jelentkezni. Ha azonban nem hagyod az utolsó pillanatra, és legalább 4 héttel a nyelvvizsga előtt jelentkezel, megspórolod a különeljárási díjat.

3. lépés: Fizesd be a vizsgadíjat!

Fizetési feltételek

A vizsgadíj készpénzben, (rózsaszín) postai csekken vagy banki átutalással egyenlíthető ki. A vizsgadíj befizetési határideje megegyezik a jelentkezés határidejével.

Készpénzes befizetés

A díjat - ügyfélfogadási időben - befizetheted személyesen a vizsgahelyen, ahova jelenetkeztél. Az átutalásos befizetéshez szükséges adatokat a jelentkezéi lapod beérkezését követően az adott vizsgahely adja meg.

Banki átutalás

Átutalással is kiegyenlítheted a vizsgadíjat - az ehhez szüskéges bankszámlaszámot a vizsgahely fogja elküldeni számodra. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba feltétlenül írd be a vizsgatípust, amire jelentkeztél, a neved és a lakcímed. Fontos tudnivaló, hogy számlát csak a bankszámla-tulajdonos nevére tudunk kiállítani.

Áfás számla igénylése

Készpénzes befizetés esetén csak a befizetéskor tudunk számlát kiadni, utólag nem áll módunkban.

Banki átutalás esetén számlaigényét és a vevő adatait (név, cím) a közlemény rovatban kell feltüntetni, ennek elmulasztása esetén számlát nem áll módunkban kiállítani. Banki átutalás esetén a vevő csak a számlatulajdonos lehet.

Miután jelentkeztél és befizettél

A vizsga pontos helyszínéről és időpontjáról külön értesítést nem küldünk, ezekről kizárólag az online fiókodban tájékozódhatsz legkorábban a vizsga előtt 10 nappal. Ha nem nyitottál magadnak online fiókot, akkor itt is lekérdezheted a beosztásodat: http://www.euroexam.org/jelentkezem/vizsgabeosztas-megtekintese