Miért jó a brit egyetemlátogatás?

Anglia Uk egyetemisták go2uni
GO2UNI logo

Ha felmerült benned, hogy Angliában vagy Skóciában folytasd tanulmányaidat, ez a bejegyzés Neked szól! Mutatunk egy izgalmas, egyedi lehetőséget, amellyel személyesen térképezheted fel a terepet „odaát”.

Érettségire készülve teljesen természetes, ha el sem tudod képzelni, Európa másik végén mit jelent egyetemistának lenni. Milyen szakok vannak? Mennyi a tandíj, a kollégiumi elhelyezés? Van esélyem bejutni? Egyáltalán, milyen a felvételi eljárás? Ha ezek a kérdések kavarognak benned, miközben brit egyetemi tanulmányokról álmodsz, van számodra egy remek tippünk: jelentkezz a go2uni intézménylátogatására, és fedezd fel élőben, szakértő kísérőkkel a legjobb egyetemeket!

Miről is van szó?

Az Euroexam International speciális, a külföldi felsőoktatási intézményekbe felvételiző diákokat támogató programja, a go2uni különleges lehetőséggel várja a brit egyetemek iránt érdeklődő diákokat! A többnapos utak résztvevőit Anglia és Skócia legnevesebb, mondhatni legendás egyetemi kampuszaira kalauzolja el. A kaland célja nem kevesebb, mint a kiszemelt egyetemek testközelből való megismerése – vagyis, ha te is brit diplomán gondolkodsz, ott a helyed a következő csapatban!

Anglia esetében az úti cél a legnagyobb, legjelentősebb felsőoktatási kiállítás, a UCAS Exhibition, illetve a világhírű egyetem, Cambridge. A rendezvényen alkalmad nyílik több száz intézmény képviselőivel beszélgetni, lehetőségeidet pontosabban felmérni, az utóbbi programpont során pedig személyesen bejárhatod Cambridge híres utcáit és a legszebb College-okat. A hivatalos képviselők előadásán keresztül megismerheted a felvételi eljárást, a College rendszert, valamint az egyetemi tanulmányi rendszert.

Ha pedig Skócia felé kacsintgatsz, a go2uni csoportjának tagjaként nem is egy, hanem mindjárt a két legnívósabb intézményről, a glasgow-i és az edinburgh-i egyetemről szerezhetsz személyes benyomásokat. Ez alkalommal is hivatalos képviselők mutatják be az intézményeket, és egyben minden kérdésedre választ adnak. A túra során magyar hallgatók lesznek idegenvezetőid, akikkel kötetlenül elcseveghetsz kihívásokról, sikerekről, a skót egyetemi életről.

egyetemlátogatás emlékek skócia diákok egyetemek go2uni

Miért jó ez neked?

Először is, mert személyesen látogathatsz el álmaid egyetemére, így első kézből szerezhetsz benyomást az ottani rendszerről, légkörről, a hallgatók elhelyezéséről, sőt, a felvételivel kapcsolatban is fontos információkhoz juthatsz. Egészen más élmény ugyanis személyesen végigsétálni a folyosókon, bepillantani egy-egy előadóba, hús-vér hallgatókkal beszélgetni tapasztalataikról, mint kanapédon ülve Cambridge-ről vagy Glasgow-ról álmodozni! A látogatások alkalmával tűpontosan felmérheted a terepet, így könnyebb lesz az elsőszámú kérdést megválaszolni: Neked való-e a brit egyetemista élet?

A go2uni többnapos látogatása jóval több egy rendhagyó városnézésnél: a kampuszokon az egyetemek felvételiztető munkatársai várnak és vezetnek körbe, ott tanuló magyar hallgatókat ismerhetsz meg és kérdezgethetsz mindennapjaikról, továbbá a sokéves tapasztalattal rendelkező go2uni kísérői is veled vannak.

Az egyetemlátogatások résztvevőjeként nem lesz gondod szállásfoglalásra, reggelikre és vacsorákra, transzferekre, belépőkre, mentor kísérődnek hála pedig garantáltan nem veszel el útközben. Ilyen kombinációt, ennyi hiteles benyomást máshol nemigen szerezhetsz! Kövesd figyelemmel a go2uni híreit, és légy az első regisztrálók között, amikor megnyílik a jelentkezés!

Glasgow go2uni egyetemlátogatás diákok mentorok
írta: Euroexam / 2018-11-14