A te jövőd a te álmod! Okosan dönts a nyelvvizsgádról is!

Ha nyelvvizsgázni készülsz, ha eleged van a magolásból, ha valódi nyelvtudásra van szükséged, amit külföldön is használni tudsz, ráadásul olyan nyelvvizsga-bizonyítványt szeretnél, amit bárhol elfogadnak, akkor válasz az igényeidnek megfelelő nyelvvizsgát! Segítünk a döntésedben!

Melyik a legkönnyebb nyelvvizsga?

Inkább az a kérdés, hogy számodra melyik a könnyebb nyelvvizsga: inkább nyelvtan alapú vagy inkább szókincs alapú?

Az Euroxam B1, B2 valamint C1 szintű angol és német nyelvvizsgái az életszerű, gyakorlati nyelvtudást mérik, nem a nyelvtani tudásodat. Röviden: zéró nyelvtanozás, szótárhasználat bármikor, ráadásul pontosan azzal a nyelvvel találkozol a vizsgákon, ami az utcán is szembejön.

 

Melyik nyelvvizsgatípust válasszam?

  • Általános angol és német Euroexam vizsgára van szükséged a felvételiken a plusszpontokért, és a legtöbb egyetemen, főiskolán az államvizsgához.
     
  • Több intézmény viszont a diploma feltételeként a szaknyelvi vizsga megszerzését írja elő. Ha neked is angol üzleti szaknyelvi vizsgára van szükséged, akkor az EuroPro nyelvvizsgát válaszd.
     
  • Az általános és szakmai nyelvvizsgák mellett az Euroexam azokra a vizsgázókra is gondolt, akik nyelvtudásukat kifejezetten a felsőoktatásban szeretnék hasznosítani. A magas presztízsű Euroexam Academic vizsga különösen ajánlott azok számára, akik angol nyelvű képzésen terveznek továbbtanulni itthon vagy külföldön.

 

Az írásbeli vagy a szóbeli a nehezebb?

Az Euroexam vizsgái 4 részből állnak: olvasott szöveg értése, íráskészség, halott szöveg értése és beszédkészség. Mind a négy vizsgarész a valódi kommunikációs helyzetekre épül, a vizsgázónak a hétköznapi életben használt, gyakorlati nyelvtudását kell alkalmaznia.

Természetesen lehetőséged van külön írásbeli, külön szóbeli vagy komplex nyelvvizsgát tenni.

 

Mennyibe kerül?

Az angol és német vizsgák díja azonos, beleértve a nemzetközi és akkreditált állami nyelvvizsga bizonyítványt adó általános, valamint az üzleti szaknyelvi EuroPro nyelvvizsgákat is.

 

Hol fogadják el?

Az Euroexam vizsgái azért is népszerűek a vizsgázók körében, mert nemzetközi felsőoktatási elismeréssel bírnak. Az Euroxam brit egyetemi akkreditációjának köszönhetően több mint egy tucat brit egyetemen belépőt jelent, ha Euroexam nyelvvizsgád van.

Emellett az Euroexam International 3 kontinens 25 országában garantálja, hogy vizsgázói az értékes papír mellett valódi nyelvtudással vágjanak bele álmaik valóra váltásába. Bárhol, bármilyen célból is készülsz a nyelvvizsgára, egy dologban biztos lehetsz: az Euroexam nyelvvizsgával magabiztos, tartós nyelvtudást kapsz.

 

Melyik nyelvvizsgát válasszam, ha több is tetszik?

Ha már nem olyan kérdésekre próbálsz választ találni, hogy melyik az olcsóbb, melyik az elfogadottabb, hol tudsz szinte bármikor vizsgázni, akkor érdemes az alapján döntened, hogy melyik vizsga miben „tud többet”, mint a másik, illetve hol kapod a legtöbb segítséget már a felkészülés alatt.

Az Euroexam vizsgáin megengedett a szótárhasználat, a szóbeli párban zajlik, tehát akár barátoddal, barátnőddel is szóbelizhetsz, ami a stresszhelyzetet is jelentősen csökkenti. Ráadásul az Euroexam nyelvvizsgákon azonos esélyekkel indul mindenki, legyen szó diszlexiáról, diszgráfiáról, látás- vagy hallássérülésről.

A többi vizsgaközponttal szemben az Euroexamot a számtalan ingyenes online felkészítő támogatás is vonzóvá teszi, amiket a saját igényeidre szabva, ingyenesen vehetsz igénybe a nyelvvizsga felkészülés során. Online fekészítő tréning, személyi edzésterv, tesztek, extra gyakorlófeladatok, vizsgatippek, vizsgaszimulátor, Facebook live a vizsgáztatóval: ez csak néhány az Euroexam International ingyenes online támogatásai közül, amik garantálják számodra a sikert. És persze ott vannak a tesztkönyvek és a felkészítő tankönyvek is.

 

Sikerült dönteni?

A te jövőd a te álmod, az Euroexam segít megvalósítani. A tervezgetéshez nézd meg a vizsgaidőpontokat is!