Vissza a Blog főoldalra

Dalszövegek: naná, hogy persze!

A dalszövegek - lyrics - kulcsszereppel bírnak a nyelvgyakorlásban, szókincsfejlesztésben. Mi motiválna valakit jobban a szövegértésre, mint megérteni, mit énekel kedvenc énekesünk, bandájnk És ebben az ezernyi lyrics weboldal sokat segít. Nem kell a fülünkre hagyatkoznunk, mint elődeinknek a 60-as években, akik a "Gimme some loving" sort "Kiviszem a lavórt" sorként énekelték.

Nyilván mindenkinek van kedvelt lyrics oldala. Sajnos ezek egy jó része abszolút megbízhatatlan, így sokakat ér csalódás, amikor egy szöveg csak nyomokban hasonlít az eredetire, majd egy másik oldalon is pontatlan változatra bukkantok. A Musixmatch oldallal eddig igen jók a tapasztalatok, alaposan szerkesztik a dalszövegeket, bízhattok bennük. Ennek fő oka, hogy közösségi portálként is működik, és az önkéntes közreműködők alapossága biztosítja a hiteles, pontos szövegeket.

Dalszövegekkel is készülhetsz az Euroexam vizsgáira

Arra azért készüljetek fel, hogy bár az adatbázis hatalmas, egyben korrekten védi egyes előadók (pl. Bruce Springsteen) szerzői jogait, de másik pár millió imádott kedvenc szövegei azért korlátozás nélkül elérhetők!

>>> Ha szeretnél te is feltölteni kedvenc szövegeket a Musixmatch-re, és eddig még nem találtad meg ott őket, ezen az oldalon megteheted.

>>> Másik blog posztunk a témában, a "Legyél lyrics champion!" című, egy szintén kiváló weboldalt ajánl nyelvgyakorláshoz, szókincsfejlesztéhez.

0
Hozzászólás