Dalszövegek: naná, hogy persze! | Euroexam
Vissza a Blog főoldalra

Dalszövegek: naná, hogy persze!

A dalszövegek - lyrics - mindig is kulcsszerepet játszottak és játszanak ma is a nyelvgyakorlásban, szókincsfejlesztésben. Hiszen mi motiválhatna valakit jobban a szövegértésre, mint az, hogy mit is énekel kedvenc énekese vagy együttese. És lássuk be, a ma online elérhető lyrics oldalak ebben sokat segítenek: nem kell a fülünkre hagyatkoznunk, mint pl. a 60-as években elődeinknek, akik a "Gimme some loving" sort "Kiviszem a lavórt" formában énekelgették.

Nyilván mindenkinek van kedvelt lyrics oldala, de ezek egy jó része abszolút megbízhatatlan. Sokakat ért már olyan csalódás, hogy egy adott szöveg csak nyomokban hasonlít az eredetire, és egy másik oldalon hasonló, de szintén pontatlan változatra bukkanhattok. A Musixmatch oldallal eddig igen jó tapasztalatokra tettünk szert, alaposan szerkesztik a dalszövegeket, bízhattok bennük. Ennek a fő oka, hogy közösségi portálként is működik, és az önkéntes közreműködők alapossága biztosítja a hiteles, pontos szövegeket.

Arra azért készüljetek fel, hogy bár az adatbázis hatalmas, egyben korrekten védi egyes előadók (pl. Bruce Springsteen) szerzői jogait, de másik pár millió imádott kedvenc szövegei azért korlátozás nélkül elérhetők!

>>> Ha szeretnél te is feltölteni kedvenc szövegeket a Musixmatch-re, és eddig még nem találtad meg ott őket, ezen az oldalon megteheted.

 

0
Hozzászólás