Fejleszd hallásértésedet a BBC-vel! | Euroexam
Vissza a Blog főoldalra

Fejleszd hallásértésedet a BBC-vel!

Introvertált vagy extrovertált vagy? Egy kérdés, ami mostanában elég divatos a neten, persze senki sem tudja igazán mit jelent laugh Most rendbe tesszük a fejedben a fogalmakat. És mi a szupererőd?enlightened Igen, bizony, akár neked is lehet ilyen. A BBC Learning English 6 Minute English oldalán rengeteg izgi téma és rövid beszélgetés vár, amikkel fejlesztheted hallásértésedet.

Ha láttátok a "Twins" című filmet, akkor tudjátok, hogy abban több, mint tíz apukája van a Danny de Vito és Arnold Schwarzenegger által alakított ikerpárnak. Ami meglepő, hogy Nagy Britanniában  a valóságban nem is olyan régóta engedélyezett, hogy mesterséges megtermékenyítéssel, kiküszöbölendő a genetikai problémákat, egyes újszülötteknek két anyukája legyen, és az első ilyen eljárással fogant gyermek, akár már 2016-ban megszülethet. Ilyen és hasonló témákat kínál tehát a BBC Learning English oldala, hallásértés gyakorláshoz. A 6 perces beszélgetések sok ismétléssel és szómagyarázatokkal segítik a pontosabb megértést. Munkahelyi szundikálás, önéletrajzod felturbózása, időkapszula és küzdelem az unalom ellen. Ezekkel a témákkal gyakorolhatsz. Válassz kedvedre!

>>> Ha marad még időd, és tetszik ez a gyakorló formátum, a 6 Minute English régi archívumában további több száz hasonló listening anyagból válogathatsz.

>>> Egyik kedvencünk a Cinema Etiquette-ről szóló audió, de szinte nem tudtok olyan témát mondani, amiről nem találnátok ilyen hanganyagot :)
 

 

0
Hozzászólás