Vissza a Blog főoldalra

Micimackó egyidős a Királynővel!

Winnie-the-Pooh 2016 októberében volt 90 éves, pont annyi, mint a brit uralkodó. Hogy melyikükön fogott jobban az idő, az elég szubjektív. cheeky
Ez alkalomból Micimackó, Róbert Gida, Malacka és Füles Londonba utaznak, hogy felköszöntsék a Királynőt egy szép, szülinapi ‘humm’-mal (Micimackóul ez versikét jelent). Útközben mindenki hozta a formáját. Füles pesszimista, Micimackó evészavaros, Róbert Gida a józan ész embere, Malacka pedig egy piros lufival keveskedik a cukimuki György Hercegnek, akit a bulvárból ismerhetünk, Kate Middleton és Willian herceg gyermeke. Nem vicc!


A Disney ugyanis a Royal Birthday és Micimackó szülinapja alkalmából kiadott egy kis ingyenes könyvecskét és a hozzá tartozó read-along videót, amik valóságos kincset jelentenek a nyelvtanulók számára. Miért?

  • A videóban a mesélő (Jim Broadbent) érthetően és élvezetesen beszél, ami a hallásértésednek tesz jót. (Ha hosszú, bontsd részekre és úgy nézd, hallgasd meg.)
  • Az ingyen letölthető pdf könyvecske 15 rövid (képekkel dúsan teletűzdelt) oldalával remek olvasásértés gyakorlás.
  • Ha olvasod és hallgatod is a videót, nagy eséllyel bővül a szókincsed. (Ha jegyzeteket is készítesz, akkor különösen, ha például feljegyzed, hogy “he clasped his knees and wriggled his toes”, “Piglet held on very tightly to the balloon” arra biztosan emlékezni fogsz a halálos ágyadon is. wink
  • Történetmeséléshez remek modell.
  • Azt is ellesheted, hogy miként lehet nyelvtani szerkezetek használatával érdekesebbé tenni a sztorizást.

Mindössze egyetlen kérdőjel marad? Honnan szedtek a Százholdas Pagonyban héliumot a lufiba?

>>> Mindent megtudhatsz a dologról a Disney oldalán

>>> Ez a közvetlen link a könyvecskéhez

0
Hozzászólás