Vissza a Blog főoldalra

Németesek, ide süssetek!

Tanulj németül B2 szinten, miközben berendezed az otthonod IKEA módra. Ez a szoftver valódi bútorokat és kiegészítőket ajánl fel a tervezéshez, és a végeredményt megnézheted 3D-ben is, a bevásárló listával pedig már indulhatsz is az üzletbe. A szoftvert innen tudod letölteni.

"Ich habe den roten Faden verloren". Tudod, mit jelent? Most kiderítheted! Ha szólásokat és szófordulatokat szeretnél tanulni, amelyekkel elkápráztathatod a vizsgáztatót, vagy a beszélőpartneredet, a Phraseo egy jó választás. Találsz B1 és B2 szintűeket is. Kereshetsz témák alapján a gyűjteményekben (pl. állatos mondások, színekkel kapcsolatos szólások), vagy ha tesztelni akarod magad, megnézheted a napi random mondást is.

A Young Germany honlapján találsz olyan szövegeket, amelyek németül vannak, és gyakorló feladatok is vannak hozzájuk. Például itt egy B2-es a német partizásról, a techno bulik világáról. A honlap nagy része amúgy kihívás, mert angolul van, de ne ijedj meg tőle!

>>> Egy Michael Möbius nevű lelkes feladatgyártó honlapján jó gyakorló feladatokat találsz szókincs bővítéshez, országismerethez, nyelvtanhoz, és szituációkat is gyakorolhatsz, B1 és B2 szinten. Kvíz, rejtvény és kiegészítendő szöveg is vár rád.

>>> Többek közt hangutánzó szavakhoz is találsz gyakorló feladatot ezen az oldalon. Vannak igazi kihívást jelentő, haladó feladatok is, például te hány német szót tudnál alkotni ebből az 5 betűből: A, B, D, N, E? Itt kipróbálhatod magad.

 

0
Hozzászólás