Tanulási és vizsgatippek

A siker titka a nyelvvizsgán?

Vizsgáztató tanáraink jó pár tippjét kapod itt kézhez: Mit várunk? Mire figyelj? Az alábbi 3 oldalon részletes útmutatókat olvashatsz az Íráskészség, Beszédkészség és a Hallásértés vizsgarészekhez, emellett nyelvi minták tömegével gazdagíthatod tudásod. Minden olyan hasznos apróság birtokába jutsz, amivel növelheted esélyedet.

És ez az esély manapság neked több szinten fontos. Egyrészt visszakaphatod a sikeres vizsga árát, így az ingyenessé válik. Másrészt a legalább B2-es vizsgával a kezedben 2020-tól kezdve megnő az esélyed a felsőoktatásba kerülésre azokkal szemben, akiknek nincs vizsgájuk. Hogy is szól az új jogszabály?

2020-tól csak az juthat a felsőoktatásba, akinek legalább egy emelt szintű érettségi mellett, igazolt középfokú tudása van egy idegen nyelvből (egy nyelvvizsgája vagy emelt szintű nyelvi érettségije). Ezek nélkül sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésbe nem kerülhet senki.

De ne csüggedj, mi ezerféleképpen segítjük felkészülésedet, vagy akár tanárod felkészítő munkáját. Ezek leghatékonyabbika a 4 hetes, minden készségedet fejlesztő, vizsgafeladatokat tartalmazó, interaktív online felkésztő tréning, amit 5-6 héttel vizsgád előtt érdemes elkezdeni.

 

Tippek az Íráskészség (Writing/Schreiben) vizsgarészhez

A legismertebb általános és üzleti nyelvvizsgák íráskészséget mérő feladataiban előforduló szövegtípusok mindegyikére készült egy pdf formátumban letölthető, a műfajok szerkesztésére és nyelvezetére egyaránt kitérő összefoglaló. A részletes javaslatokat, jó tanácsokat, valamint nyelvi mintákat is tartalmazó vizsgatippek segíthetnek a minél jobb eredmény elérésében.

Tovább›››


Tippek a Beszédkészség (Speaking/Sprechen) vizsgarész feladataihoz

A sikeres beszédkészség vizsga érdekében "csak" azokat a szóbeli készségeidet kell csillogtatnod, amiket valódi élethelyzetekben is alkalmazol. De azért a vizsgafeladatokra bontott részletes tippek, javaslatok, valamint a rengeteg nyelvi minta neked is segíteni fog a minél jobb eredmény elérésében. Az alapos összefoglalókból megtudhatod, hogy mi „mit várunk”, végiggondolhatod, hogy „mire figyelj” a gyakorlás és felkészülés során, ahogy azt is, hogy „hogyan készülj”.

Tovább›››


Tippek a Hallásértés (Listening/Hörverstehen) vizsgarész feladataihoz

Nézd meg ezt, hallgasd meg azt. Biztos minden ilyen baráti tipp hasznos, de a nyelvtanuló vagy a leendő vizsgázó mindig többet szeretne. A hallásértés gyakorlásra buzdító tippjeink pontosan ebben segítenek: itt logikusan csoportosítva tucatnyi angol és német weboldalt találsz, amelyekben az a közös, hogy mindegyik alkalmas a hallásértésed fejlesztésére – persze csak a te aktív közreműködéseddel.

Tovább›››