Olvasásértés? Plusz 5 perc, plusz 5 segítség

Olvasásértés a nyelvvizsgán? 5 perccel nyugisabban...

Van 5 perced élesben, hogy elérd az áhított sikert. Így talán stresszmentesebb lesz az "olvasgatás", ha 5 perccel több jut rá a nyelvvizsgán is. Ti kértétek, vagyis felkészülők, vizsgázók és felkészítő tanárok, hogy hosszabbítsuk meg egy kicsit a Reading/Lesen feladatsorokra adott időt. Megtettük.  

Persze mit sem ér a plusz idő, ha nem vagy elég felkészült. Így nemcsak a perceid, de a felkészülési segítségeid számát is növeljük öttel.

5 plusz segítség a sikeres olvasásértéshez? Mik ezek?

Ha szeretnéd tudni, pontosan mi vár rád a vizsgán, legegyszerűbb ha eredeti vizsgafeladatokkal gyakorolsz. Töltsd le angol B2-es, C1-es vagy német B2-es olvasásértés feladatsorunkat, megoldókulccsal együtt!

Kedvedre szörfölhetsz a nyelvgyakorló anyagok közt. Itt egy poszt a Sziget Fesztivál külföldi megítéléséről, de Micimackó segítségével is fejlődhetsz.

  • 3. Hírportálok, tökéletesen a vizsga felkészülésre kalibrálva

Bármit olvashatsz (pl. szépirodalmat eredeti nyelven), de semmiképpen ne hagyd ki a hír- és bulvár-portálok rövid, tematikus cikkeit a vizsgafelkészülésedből. A készségek közt éppen az olvasásértés az, amit teljesen önállóan, tanári vagy másfajta segítség nélkül is simán gyakorolhatsz, fejleszthetsz – akár a mobiloddal, bárhol, bármikor. Mi ezeket szeretjük legjobban:

Angol: BBC, The Guardian, Buzzfeed, The Huffington Post, Zergnet

Német: Der Spiegel, Deutsche Welle, Bild, Stern

  • 4. Készülj az ingyenes online felkészítő tréning Olvasásértés feladatsoraival!

Már majdnem 10 éve a vizsgafelkészülés egyik legfontosabb pillérét a három online felkészítő tréning jelenti. Az angol B2-es, C1-es és német B2-es tanfolyamok mindegyikében legalább 3-4 Reading/Lesen feladatsorral gyakorolhatsz, komoly százalékokkal növelve esélyeidet. Csak egy ingyenes regisztráció, és a tréning minden eleme a rendelkezésedre áll.  

Az év során többször is heteken keresztül követheted Rádai tanár úr Facebook Live-os okosságait, pontosabban az egész nyelvvizsgára vonatkozó tippjeit, felkészülési tanácsait. Ha az olvasásértéssel kapcsolatban vannak kérdéseid, kétségeid, kövesd az eseményeket, és vesd fel ezeket a Tanár úrnak, amikor élőben bejelentkezik a Facebook oldalunkon!