Vissza a Blog főoldalra

12 érv a Love Actually mellett ;)

Mivel az Euroexam csapatának jelentős része komoly Love Actually (Igazából szerelem) rajongó, Karácsony előtt nem hagyhatjuk ki, hogy meg ne mutassuk nektek, miként használhatjátok angoltanulásra ezt a remekművet. Tanulmányozd át a 12 érvet, ami a film mellett szól, és ismerj meg belőle új szavakat-kifejezéseket! Hugh Grant ikonikus csípőmozgása például garantáltan beleírta magát a filmtörténelembe. De azt vajon tudtad-e, hogy Hugh Grant eleinte nem is akart táncra perdülni???

"The best part is, he didn’t even want to dance AND hated the song, but, by the end of shooting the scene, was so into it he was singing along. Which, incidentally, made the whole thing very hard to edit. Glorious." -írja a Buzzfeed.

 

További übervicces gif-ek és érvek a Buzzfeed felsorolásában »»»

Tanári szemmel három pontot emelnénk ki Nektek, a többit rátok bízzuk ;)

  • Az 1. pontban ezek milyen jó szókapcsolatok már: an array of different (relationships), ridiculously cute, (father-son / husband and wife) dynamic, emerging relationship, hit stumbling blocks.

  • A 3. pont szövegében figyeljétek meg az unlike, despite és arguably szavak használatát – és dobjátok be őket a vizsgán, ha illik a szövegkörnyezethez.

  • A 4. pontból ezeket bírjuk legjobban: endearing, instinctively, be drawn to each other, something that can’t be forced.

 

0
Hozzászólás