Vissza a Blog főoldalra

5+1 hasznos tipp a nyelvvizsga előtti napra

A nyelvvizsga előtti napot mindenki saját ízlésének, érzésének és alkatának megfelelően szokta eltölteni. Íme néhány tipp arra, mit tegyél (vagy ne tegyél) az utolsó napon. 

A vizsgára való felkészülés közepette talán nem is tudod, hova kapj hirtelen. Nem kell kapkodni. Megmondjuk neked, mit tegyél a vizsga előtti utolsó napon.

1. Ne csinálj semmi különöset!

A nyelvvizsga előtti napon ne csinálj semmi olyat, ami túlságosan is eltér a szokásos napi tevékenységedtől, extrém módon lefáraszt, kimerít, vagy bármi más módon hátráltat abban, hogy másnap levizsgázz. Ne ezen a napon próbáld megváltani a világot! Erőidet tartogasd a másnap előtted álló feladatra!

2. Ne gyakorolj!

Sokan a vizsga előtti napot (és akár éjszakát is!) a tanulással, gyakorlással töltik. Te ne tedd: hiszen alaposan felkészültél, mindent tudsz.

3. Pihenj!

A nyelvvizsga napján a lehető legkipihentebb formádat hozd! Ennek elengedhetetlen előfeltétele, hogy a vizsga előtti napon és éjjelen pihend ki magad: csak semmi szélsőséges alvásmegvonás, pláne kicsapongás! És természetesen egyél-igyál jókat, de mértékkel!

4. Készítsd össze, amire holnap szükséged lesz!

Fontos, hogy ne a vizsga reggelén kelljen kapkodni, ezért azt tanácsoljuk, hogy már a vizsga előtt napon készíts össze magadnak mindent, amire a másnapi nyelvvizsgán szükséged lehet: szótár, személyi, étel-ital, toll, túlélőcsomag stb.

5. Lazulj el!

A vizsga előtt sokakat ellenőrizhetetlen vizsgadrukk fog el: fontos, hogy ne izguld szét magad. Ha túlságosan izgulsz, garantáltan nem lesz jobb. Csak nyugi! Nem árt tudnod, hogy a vizsga napján az írásbeli és a szóbeli közt minimum 45 perc, de akár három óra is eltelhet. Ha majd ott leszel, azt is töltsd lazulással!

+1. Csak magabiztosan!

Úgy indulj el nyelvvizsgázni, hogy légy biztos abban: képességeid és tudásod maximumát hozod. Segíteni fog!

0
Hozzászólás