Vissza a Blog főoldalra

Foci szókincs app

Az emberiséget 3 csoportra oszthatjuk: foci rajongók, időszakos focirajongók, foci-közömbösök. cool

Ha az első két csoportba tartozol, akkor tuti nézed az EB-t. Mi köze ennek a nyelvtanulásodhoz? Ha a foci iránti érdeklődésed elsöprő energiáját arra használod, hogy idegen nyelven szerezz információt, akkor óóóóriási szívességet teszel nyelvtanuló önmagadnak!

Ahhoz, hogy megértsd az idegen nyelvű cikkeket, tudósításokat, interjúkat, tisztában kell lenned az alapvető labdarúgással kapcsolatos alapfogalmakkal.

Ebben segít a Vision Education mobil alkalmazása. Reklámok és alkalmazáson belüli vásárlások nélkül!

Kipróbáltuk, és bár a tesztpilótánk a foci-közömbös csoportba tartozik, egész jól lekötötte a cucc.

Az app játékosan megtanítja neked a foci szaknyelvét angolul, németül (jelenleg kb. 100 szót) Miután letöltötted, válaszd ki az anyanyelvedet. Magyar nincs, de megoldod! wink Kapsz 10 szót, képpel, meghallgathatóan, mondatban is! Mindet elismételheted, felveheted saját hangodat, visszahallgathatod, javíthatod. (Lépj túl a sokkon, amikor saját hangodat a telefonodon meghallod!!)enlightenedHa egy szót sokszor elrontasz, azt többször dobja be, alkalmazkodik a tanulásodhoz. Szinteket léphetsz, újabb kvízekhez juthatsz, van ahol nemzeti himnuszokat kell felismerni, olyan is, ahol azt kell eltalálni, hogy ki nyerte egy adott évben az EB-t. (Pl. 1976 - Csehszlovákia.)surprise

Ám van egy zseniálisan egyszerű húzása az app-nek: a szókártyák az első fázisban nem csak a példamondatokkal helyezik kontextusba az új szavakat, hanem külső hivatkozásokat nyitnak meg: az UEFA vonatkozó oldalát, térképen a döntő helyszínét, stb., ahol valódi információk vannak valódi idegen nyelven. (A dolog szépséghibája, hogy a német app is az angol nyelvű UEFA oldalra nyílik, de annyi baj legyencheeky)

Nos, ennyi, a többit nézd meg magad ;)

>>> Az angol változat Androidra és iOS-ra

>>> A német változat  Androidra és iOS-ra

>>> Az UEFA oldala

 

0
Hozzászólás