Vissza a Blog főoldalra

Menjek vagy maradjak? Berlin az új London?!

Ohh, az álmaink, a vágyaink!!! Téged is külföldre húznak? A statisztikák szerint a magyar fiatalok legfőbb úti céljai Berlin és London. Azt azonban kevesen tudják, hogy a legújabb tendenciák szerint a két város közt is erős a lakosság kicserélődése. Nem, nem a német fiatalok keresik egy szebb jövő lehetőségét a brit fővárosban, hanem épp fordítva. Ezrek- főleg a művészek, a fiatal kreatívok és leendő „startupperek” - lepték el Berlint. A "betelepülők" közt van reklámszakember, fotós, grafikus és graffiti művész is.

Hogy miért? London fantasztikus város, mondják mind a megkérdezettek, de nagyon drága is. „Ezzel ellentétben Berlin olyan érzést kelt, mintha a szüleink eltűntek volna és hagynák a gyerekeknek, hogy azt csinálják, amit csak akarnak. Tökéletes hely egy fiatal kreatívnak. London ugyanis hiába pezsgő közeg, ez a pezsgés könnyen válhat nyomássá. „- nyilatkozza egyikük. 

Ha te is elgondolkoztál már azon, hogy külföldre vennéd az irányt, olvasd el a The Guardian cikkét, talán segít eldönteni, merre indulj és melyik nyelv tanulására feküdj rá, a németre vagy az angolra? ;)

 

 

 

 

0
Hozzászólás