Vissza a Blog főoldalra

Presenting like Steve Jobs?

Mitől lesz jó egy prezentáció a vizsgán?

Minél több prezit látsz, annál több dolgot leshetsz el az előadóktól, amit beépíthetsz a saját prezentációidba. Aztán villoghatsz a Euro ProB2 és ProC1-es üzleti, illetve a C1-es általános vizsgán. És ehhez nem is kell tornacipőt és fekete garbót húznod, ezek nélkül is brillírozhatsz.

Nézzük, mik az alapok...

Indíts világosan, magabiztosan, pl. "Good afternoon, Ladies and Gentlemen, I have been asked to give you a presentation on... Let me begin by..."!.Ehhez a kezdés előtt felállhatsz, jelezve, tisztában vagy azzal, hogy a prezik nagy részét állva tartják előadóik. Majd a határozott zárást (pl. "Thank you for your attention. If you have any question, feel free to ask now.") követően leülsz. Egy kis színjáték, ami nagyon meggyőző tud lenni wink

A szuperpreziben használatos kifejezések összegyűjtéséhez nézd át a BBC Learning English "Language Expert" táblázatát! Itt elsajátíthatsz több tucatnyit ezek közül, amiket a prezidben bedobhatsz, hogy a hallgatóság jobban követhesse a gondolatmenetedet.

Tanuljunk a TED előadóitól!

Ha jó előadók izgalmas, rövid prezijeit szeretnéd látni, akkor böngéssz a TED legrövidebb (Under 6 minutes) - előadásai közül, olyanokat választva, amelyek témájukban is érdekesek számodra. Figyeld meg, hogy a jó előadók milyen verbális és nem-verbális technikákat, trükköket vetnek be, hogy az üzenetüket vegye a közönség.

Akkor hogy is csinálta Steve Jobs?

Ez pedig a "Present Like Steve Jobs" videó, aminek címét mi is felhasználtuk. Nyiván egyikünk sem fog soha olyan technikai és felkészülési háttérrel előadni, mint Jobs, de apró fogásokat, trükköket, mozdulatokat innen is elleshetsz. Hajrá!

 

0
Hozzászólás