Vissza a Blog főoldalra

Soktehetségű diákok megmentik a világot - LIS: az új brit egyetem!

LIS - The London Interdisciplinary School

Negyven éve az LIS az első vadonatúj egyetem Nagy-Britanniában! Még alig alakult meg, és már tele van vele a média... Hogy miért?

Mert egészen máshogy értelmezi a világot, mint a hagyományos egyetemek. A fő cél olyan soktehetségű, sok mindenhez konyító, tudásukkal több tudományterületen át tevékenykedő, az együttműködést alapnak tekintő szakemberek képzése, akik aktív szerepvállalással képesek lesznek a jelen és jövő legfontosabb globális problémáira választ keresni és találni.

Ilyen "tantárgyakat" tanulhatsz. Bocs, nincsenek is tantárgyak, elkülönült tudományterületek. Helyettük maga a tanulás és a kor igényei szerinti készségek kerülnek előtérbe, amiket gyakran 21st Century Skills-nek is neveznek. Ezek így jelennek meg a LIS kínálatában.

Here is what you could study

Az egyik mottójuk is igen erős

"For those who want to shape the world, not just fit in."

Vagyis a tanulás, a készségfejlesztés azt a célt szolgálja, hogy az LIS végzősei minél előbb bevessék magukat a Global Goals és más fontos kihívások, világmegváltó célok megoldásának megtervezésébe és végrehajtásába. Ezt ilyen egyértelműen kevés egyetem vállalja fel. Ha érdekel egy ilyen képzés, először 2020-ban jelentkezhetsz!

Az Euroexam go2uni felkészítő programja az LIS-ra is felkészít?

A go2uni program vezetői már készen állnak, ha megkeresés érkezik, hogy egy diák az LIS alapképzéseinek egyikére szeretne jelentkezni. Az eddigi sikerek, az Oxbridge-re, UCL-re és más top egyetemekre felvettek azt mutatják, hogy a go2uni diákjai előtt csak kihívások vannak, leküzdhetetlen akadályok nincsenek.

>>> A Guardian cikke egyenesen a "kizökkent" világ megjavítását várja az egyetem képzéseiből kikerülő szakemberektől.

0
Hozzászólás