Vissza a Blog főoldalra

Szezonja van, mi az?

A gumicsizmára rengeteg angol szó van, az USA-tól Ausztráliáig mindenhol máshogy hívják: gumboots, rubber boots, galoshes, Wellingtons, wellies, gumbies, billy boots, rain boots...

Márpedig manapság divatos a rendkívül hasznos lábbeli (viselete fesztiválokon és esős időben szinte elengedhetetlen), nem ritkák a gumicsizma-szépségversenyek sem,

De hogy készül?

Felfújnak egy kicsi gumicsizmát nagyra? Vagy egy csizma sablont gumiba mártogatnak, mint a gyertyát? Vagy először kiöntenek két fél gumicsizma formát és középen összeragasztját? cool Mivel létezik egy How it’s made videó a gumicsizmáról is, és ha meg akarod nézni, akkor most figyelj! Segítünk, hogy rákészülj a szókincsére.

Hogy megértsd, hogy készül a gumicsizma, segítenek a képek, de lesz néhány kulcsszó, amire feltétlenül szükséged lesz, ha a képek mellett további információt szeretnél tudni a gyártásról. (Bár ezek nem mind hasznos szavak, de a szöveg megértéséhez jól jönnek.)

1. Lapozd át a digitális szókártyákat (kattints rájuk), hallgasd is meg, mert van köztük pár trükkös, pl. crochet, sew!

(Ha szeretnéd gyakorolni is őket, akkor klikkelj a View this study set  feliratra és nyisd meg a Quizlet oldalt.

2. Mielőtt megnéznéd a videót, olvasd el a munkafolyamat főbb részeit! Szerinted mi a sorrend? (Az első az A jelű.  wink)

3. Most pedig nézd meg a videót!

Na, jó volt a sorrended?

Itt a megoldás: 1A, 2D, 3B, 4E, 5C

>>> Egy egész csatorna How it's made videókkal (nem ez az egyetlen)

>>> Egy másik videó a gumi történetéről

0
Hozzászólás